ABD'den Rusya'ya ek yaptırım
AA & Ensonhaber

Ukrayna ve Rusya arasındaki savaş 16. gününde devam ederken, ABD'den yeni yaptırımlar geldi.

ABD Başkanı Joe Biden, uygulanan yaptırımlar sayesinde Rusya'da ekonominin acı çektiğini belirterek Putin'i sıkıştırmak için daha da adım atacaklarını belirtti.

Rusya'ya yönelik alınan yeni yaptırım kararlarını açıklayan Biden, sözlerini şöyle sürdürdü:

"DAHA DA ADIM ATACAĞIZ"

"Her ülke Rusya'ya karşı kendi konumlarını değiştirecek. Uyguladığımız yaptırımlar sayesinde Rus ekonomisi acı çekiyor.

Müttefiklerin Ukrayna saldırılarına karşı durması çok önemli. Daha fazla adımlar atarak Rus ekonomisini kısıtlamaya devam edeceğiz.

Putin'i sıkıştırmak için daha da adım atacağız.

"MOSKOVA BORSASI AÇILAMIYOR, ÇÜNKÜ AÇILIRSA ÇÖKECEK"

Moskova Borsası 2 haftadır açılamıyor, çünkü açılırsa çökecek.  Rus rublesi değer kaybetmeye devam ediyor.

"RUSYA'DAN PIRLANTA, DENİZ ÜRÜNÜ VE ALKOL İTHALATINI YASAKLIYORUZ"

ABD Rusya ile normal ticaret ilişkilerini iptal edecek. Rusya'dan pırlanta, deniz ürünü ve alkol ithalatını yasaklıyoruz. Ticarette en çok kayrılan ülke statüsünden kaldırıyoruz, ticaret yapması zorlaştırılacak.

ABD'den Rusya'ya ek yaptırım

"RUS OLİGARKLARIN ÜLKEMİZDE LÜKS SATIN ALIMLARINI DA KISITLAYACAĞIZ"

G7, Uluslararası Fon Kuruluşu ile adımlar atacaktır. Saldırgan Putin, bedelini ödemek zorunda. G7, aynı zamanda yolsuzluk yapan Rus milyarderleri ve ailelerinin de peşinde. Bu oligarkları takip ediyoruz. Bunlar Putin'i destekliyor ve Rus halkını soyuyorlar, paralarını ABD'de tutuyorlar. Aynı zamanda onların ülkemizde lüks satın alımlarını da kısıtlayacağız."

"UKRAYNA'YA 3.6 MİLYAR DOLARLIK YARDIM GÖNDERME KARARI ALINDI"

Biden, ayrıca Ukrayna'ya yönelik yardımların devam ettiğini de belirterek şunları söyledi:

"ABD, son yıllarda Ukrayna'ya uçaklar da dahil olmak üzere her gün sevkiyat yapmaktayız. Güvenlik sistemlerinin de Ukrayna'ya gönderilmesi bakımından adım atıyor.

BM de Ukrayna'ya yardım etmeye devam ediyor. Dün Polonya'da Başkan Yardımcısı burada Ukrayna'ya verilecek destekten bahsetti. 107 milyon dolarlık yardım yapıldı. Dün gece Meclis, 3.6 milyar dolarlık yardımı Ukrayna'ya gönderme kararı aldı. Ben de bunun altına imzamı atacağım."

"ABD RUSYA'YI İZOLE ETMEK İÇİN ADIM ADIM ÇALIŞIYOR"

ABD Başkanı Biden, bugün Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile görüştüğünü ve kendisine ABD'nin "Ukrayna halkının yanında durduğuna" dair güvence verdiğini söyledi. Biden, "Zelenskiy'e her konuştuğumuzda söylediğim gibi, Amerika Birleşik Devletleri'nin Ukrayna halkının yanında olduğunu ve onların ülkelerini savunmak için cesurca savaştıklarını söyledim. Putin acımasız saldırısını sürdürürken, ABD, müttefikleri ve ortakları, Putin üzerindeki ekonomik baskıları artırmak ve Rusya'yı küresel sahneden daha da izole etmek için adım adım çalışmaya devam ediyor" dedi.

ABD'den Rusya'ya ek yaptırım