ABD'li milletvekilinin ailesinden ilginç poz
AA & Ensonhaber

ABD Kongre Üyesi Cumhuriyetçi Thomas Massie, aile bireyleriyle uzun namlulu silahlarla fotoğraf çekildi.

SOSYAL MEDYADA ELEŞTİRİLERE NEDEN OLDU

Milletvekilinin aile fertleriyle çekildiği Noel fotoğrafı sosyal medyada kendi partisinden bazı isimler dahil geniş kesimlerce eleştirilere neden oldu.

ABD'li milletvekilinin ailesinden ilginç poz

''NOEL BABA LÜTFEN CEPHANE GETİR''

"Noel’iniz kutlu olsun. Noel baba, lütfen cephane getir" mesajıyla paylaştığı fotoğrafta, Massie'nin 6 aile üyesiyle Noel ağacının önünde ellerinde uzun namlulu silahlarla poz verdiği görüldü.

AİLESİNİ SİLAHLI SALDIRIDA KAYBEDENLER TEPKİLİ

Söz konusu fotoğrafın, özellikle geçen hafta Michigan’daki bir lisede meydana gelen silahlı saldırıdan birkaç gün sonra paylaşılması üzerine ülkede uzun zamandır devam eden "silah hakları" tartışmasını yeniden alevlendirdi.

ABD'deki silahlı saldırılarda yakınlarını kaybetmiş aileler, Kentucky Temsilciler Meclisi Üyesi'nin paylaşımına sosyal medyadan şiddetli tepki gösterirken, Massie’nin ise kendisine gelen destek mesajlarını RT’lemesi dikkat çekti.

''SİLAH FETİŞİZMİ''

Bir aile, Florida’danın Parkland kentinde 2018'de okul saldırısında kaybettiği yakınının mezar fotoğrafını yayımlayarak, "Aile fotoğraflarını paylaşıyorsak bu da benimkisi. En son Michigan okul saldırganı ve ailesi de seninkine benzer fotoğraflar paylaşıyordu" dedi.

Illinois'in Cumhuriyetçi Kongre Üyesi Adam Kinzinger, Massie'nin silahla poz vermesiyle ilgili "silah fetişizmi" olarak alay ederken, eski ABD Başkanı Donald Trump'ın kısa süre iletişim direktörlüğünü yapan Anthony Scaramucci de gelecek yıl yapılacak Kongre seçimlerinde Massie'nin rakiplerine destek vereceği vaadinde bulundu.

OXFORD LİSESİ'NDEKİ SALDIRI

En son 30 Kasım'da ABD'nin Michigan eyaletindeki Oxford Lisesi'nde yarı otomatik silahla yapılan saldırıda 4 kişi hayatını kaybetmiş, 7 kişi yaralanmıştı.

Saldırıdan sonra aynı okulda öğrenci olan 15 yaşındaki zanlı Ethan Crumbley yakalanıp cinayet ve terörizmle suçlanırken, Crumbley'in anne ve babası da ihmal nedeniyle saldırıdan sorumlu tutularak gözaltına alınmıştı.

ABD’deki silahlı olaylarla ilgili verileri derleyen Silah Şiddeti Arşivi kayıtlarına göre, 2020’de ülkede 20 bine yakın kişinin silahlı saldırı sonucu hayatını kaybettiği kaydediliyor.

ABD'li milletvekilinin ailesinden ilginç poz

ABD'li milletvekilinin ailesinden ilginç poz