Aleksis Çipras'ın kemer sıkma paketi protesto edildi
ensonhaber.com

Yunanistan başbakanı Çipras, seçimde halk tarafından reddedilen kemer sıkma paketinden daha ağırını Avrupa'ya önerdi.

13 SAYFALIK LİSTE SUNDU

Yunan hükümeti daha önce alınan 240 milyon euronun üzerine 53.5 milyar euro ek kurtarma paketi alabilmek için AB-IMF'ye 13 sayfalık liste sundu. Planda, Selanik ve Pire limanlarının özelleştirilmesi ve KDV'nin yüzde 23'e çıkarılması var. Şaşırtan pakete rağmen Çipras'ı partisi ayakta alkışladı.

Aleksis Çipras'ın kemer sıkma paketi protesto edildi

ÇİPRAS PROTESTO EDİLDİ

Ancak önerilen paket sonrası bugün Yunanistan'da binlerce kişi parlamentonun bulunduğu Syntagma Meydanı'nda toplanarak Başbakan Alexis Çipras'ın önerdiği paketi protesto etti.

Aleksis Çipras protesto edildi

"SYRİZA'NIN VAADİ BU DEĞİLDİ"

"Yunanistan sömürge değil." ve "Kurtarma paketini reddet." yazılı dövizlerin taşındığı eylem sırasında Reuters'a konuşan SYRIZA'nın Kızıl Ağ grubunun destekçilerinden Yannis Kourtakis, "SYRIZA'nın vaadi ne pahasına olursa olsun Euro'da kalmak değildi. Bu yeni anlaşma gelişme adına bir şey içermiyor. Kemer sıkma bizimle alay etmektir." dedi.

ÇİPRAS ZOR DURUMDA KALABİLİR

Çipras'ın AB'den destek almak için sunduğu kemer sıkma paketi, parlamentoda temsil edilen sağ partilerin desteğini aldığı için onaylanmasına kesin gözüyle bakılıyor. Ancak SYRIZA içinde rahatsızlık yaratan paketin Çipras'ı zor durumda bırakma ihtimali var.