Alman Cumhurbaşkanı Dündar'dan sonra Mumcu'yu kabul etti
ensonhaber.com

fdsfsd

Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck, bu yıl Alternatif Nobel ödülüne layık görülen Cumhuriyet gazetesi, Suriyeli Beyaz Kasklılar, Rus insan hakları savunucusu Svetlana Gannuşkina'yı, Bellevue Sarayı'nda kabul etti.

CUMHURİYET ADINA ÖZGÜR MUMCU HAZIR BULUNDU

Kabulde Cumhuriyet gazetesi adına Özgür Mumcu, Suriyeli Beyaz Kasklılar grubundan ise Raed Salih ve Habib Faruk hazır bulundu.

Gauck ve hayat arkadaşı Daniela Schadt, ödül alanlarla, basına kapalı bir görüşme gerçekleştirdi.

"TÜRKİYE'DEKİ GELİŞMELERDEN ENDİŞELİYİM"

Alternatif Nobel Ödülü sahiplerini Bellevue Sarayı’nda ağırlayan Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck, Cumhuriyet gazetesini temsil eden Özgür Mumcu’ya, Türkiye’deki gelişmelerden kaygı duyduğunu söyledi.

Yazar Özgür Mumcu, “Sayın Gauck basın özgürlüğünün kendisi için ne kadar önemli olduğunu anlattı. Genel olarak ilkelerden bahsetti ve Türkiye’de ifade ve basın özgürlüğünün savunulmasının ne kadar önemli olduğunu ifade etti” dedi.

Alman Cumhurbaşkanı Dündar'dan sonra Mumcu'yu kabul etti
(Alman Cumhurbaşkanı, Can Dündar'ı da ağırlamıştı)

Gauck'un Almanya'daki Türk toplumuna dikkat çekerek, Türkiye’deki olumsuz gelişmelerin Almanya’daki yansımalarından duydukları endişeyi dile getirdiğini belirten Mumcu, “Türkiye’deki gelişmelerin Almanya’ya nasıl bir etkisi olur, bunu öğrenmeye çalışıyorlar. Bir de gidişat ne olacak, nereye varacak bunu anlamaya çalışıyorlar” ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE BUNDAN 3-5 SENE SONRA NEREYE GİDER?"

Mumcu şu ayrıntıyı da aktardı:

“Sayın Gauck, ‘Peki nereye gider Türkiye bundan üç sene beş sene sonra?’ gibi bir soru sordu. Ben de Türkiye için üç sene beş senenin çok uzun süreler olduğunu, her şeyin çok hızlı değiştiğini söyledim.”