Amerikalı rahibeler çaldıkları paraları kumarda yedi
ensonhaber.com

Fıkra gibi olay ABD'nin Kaliforniya eyaletinde yaşandı. İki yaşlı rahibe, Redondo Beach bölgesinde bulunan St. James okulunda görev yapıyordu.

Okulun rahibeleri olan Mary Margaret Kreuper ve Lana Chan uzun yıllardan beri yakın arkadaş. İkili okulun bütçesi ile yardım gelirlerinden elde edilen 500 bin doları çalarak Las Vegas'ta kumar oynamaya gittiği iddia edildi.Amerikalı rahibeler çaldıkları paraları kumarda yedi

PARALARI KUMARHANEDE HARCADILAR

Çaldıkları paralar ile Kaliforniya'dan doğruca Las Vegas'a giden ikili soluğu kumarhanelerde aldı. Çaldıkları parayı kumarhanede harcayan kadınlar, okul yönetiminin durumu farketmesiyle polise bildirildi.

Rahibelerin 500 bin dolar (yaklaşık 2 milyon 600 bin Türk Lirası) civarındaki parayı okul ücreti, bağışlar ve diğer ödemelerden 10 yıllık süreç içerisinde çaldıkları belirtiliyor.

YAPTIKLARINDAN PİŞMANLAR

Kreuper ve Chang'ın okul fonlarından kişisel kullanımları için 'azımsanmayacak miktarda' para aldıkları ve Kreuper'in emekliliğinin ardından yapılan rutin bir denetim sırasında durumun fark edildiği kaydediliyor.

Meyers mektubunda, "Rahibe Mary Margaret ve rahibe Lana size durumu ve yaptıkları için hissettikleri derin pişmanlığı anlatmamı istediler. Sizden af diliyorlar ve dualarınızı bekliyorlar" ifadelerini kullanıyor.