Julian Assange tutuklandı
REUTERS

ABD hükümetinin birçok yazışmasını kendi kurduğu internet sitesi aracılığıyla kamuoyuna duyuran ve tartışmalara neden olan Julian Assange, 2012 yılında Londra'da bulunan Ekvador Konsolosluğu'na sığındı.

İNGİLİZ POLİSİ SÜRÜKLEYEREK DIŞARI ÇIKARDI

7 yıldır Londra'daki Ekvador Konsolosluğu'nda yaşayan Wikileaks'in kurucusu, geçtiğimiz günlerde İngiliz hükümeti tarafından sığınmacı statüsünden çıkartıldı. Bu statüden de çıkarılır çıkarılmaz konsolosluktan dışarı sürüklenerek İngiliz polisi tarafından bugün gözaltına alındı.

ASSANGE TUTUKLANDI

Julian Assange, çıkarıldığı mahkemede bugün tutuklandı.

Julian Assange tutuklandı

"İNGİLTERE DİRENMELİ, BU TRUMP'IN İŞİ"

Julian Assange'ın, güvenlik güçleri tarafından araca bindirildiği sırada açık bir şekilde, "İngiltere direnmeli, bu Trump hükümetinin işi!" diye bağırıldığı duyuldu.

HAKİM KARŞISINA ÇIKACAK

Assange'ın Westminster Mahkemesi'nde bugün hakim karşısına çıkarılacağı öğrenildi. Reuters'ın iddiasına göre; Assange; Ekvator Devlet Başkanı Moreno'nun gizli bilgilerini sızdırıyordu.

ABD'NİN TALEBİYLE GÖZALTINA ALINDI

İngiliz polisi, Assange'ın Amerika Birleşik Devletleri'nin iade talebiyle bağlantılı olarak gözaltına alındığını açıkladı.

Julian Assange tutuklandı

KREMLİN VE İNGİLTERE'DEN AÇIKLAMA

Kremlin'den de Assange'ın gözaltına alınmasına ilişkin açıklama geldi. Moskova yönetimi, Assange'ın gözaltına alındıktan sonra haklarının ihlal edilmemesini umduklarını söyledi.

İngiltere Dışişleri Bakanı Jeremy Hunt, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Julian Assange bir kahraman değil ve hiç kimse kanunların üstünde değidir. Yıllardır gerçeklerden saklanıyor. Teşekkürler Ekvador'a ve Devlet Başkanı Lenin Moreno'ya Dışişleri Bakanlığı ile birlikte Assange'ın adaletle yüzleşmesi için işbirliklerinden ötürü teşekkürler." ifadesini kullandı.

Julian Assange tutuklandı

MAHKEME SALONUNA GETİRİLDİ

Mahkeme salonuna getirilen Assange'ı bir basın ordusu takip etti. Assange, gazetecilere eliyle işaret yapmakla yetindi.

Julian Assange tutuklandı

Julian Assange tutuklandı

Julian Assange tutuklandı