Avrupa Parlamentosu, Yunan milletvekili Yannis Lagos'un dokunulmazlığını kaldırdı
AA & Ensonhaber

Yunanistan'daki ırkçı Altın Şafak Partisi Üyesi Yannis Lagos, geçen yıl düzenlenen Avrupa Parlamentosu (AP) Genel Kurulu'nun "Yunan Adalarında İnsani Durum" başlıklı oturumunda bir skandala imza atmıştı.

Irkçı Lagos, "Bir tarafta da Türkiye var, her istediğini yapabiliyor. Ülkemize akın akın göçmen geliyor.İşte bu Türk bayrağı, bununla ne yapılır, yırtıp atılır. Artık buna bir son vermeliyiz." diyerek Türk bayrağını yırtmış, büyük tepki toplamıştı.

LAGOS'UN DOKUNULMAZLIĞINA SON VERİLDİ

Avrupa Parlamentosu'nda yapılan oylamada, daha önce Türk bayrağını yırtarak provokasyon yapmaya çalışan Lagos'un dokunulmazlığı kaldırıldı.

Parlamentoda dün akşam yapılan ancak sonuçları bugün açıklanan oylamada, 658 milletvekili Lagos'un dokunulmazlığının kaldırılması için oy verdi, 25 milletvekili karşı çıktı.

Lagos'un dokunulmazlığının kaldırılmasını Yunanistan makamları talep etmişti.

Avrupa Parlamentosu, Yunan milletvekili Yannis Lagos'un dokunulmazlığını kaldırdı

BELÇİKA'DA YAKALANIP TUTUKLANDI

Avrupa Parlamentosu Başkanı David Sassoli'nin oylama sonucuyla ilgili Yunanistan'ı bilgilendireceği, ayrıca bir talep gelmesi halinde parlamentonun yetkisi kapsamında bunun da karşılanacağı bildirildi.

Yunanistan'ın Lagos hakkında uluslararası tutuklama emri kararının ardından ırkçı vekil, Belçika'da yakalandı.

Yunan basını, Yannis Lagos'un Yunan makamlarıyla iş birliği içindeki Belçika polisi tarafından yakalanarak tutuklandığını açıkladı. Ayrıca Yunanistan'a iadesi için prosedürlerin işlendiği de aktarıldı.

"BENİ CEZAEVİNE GÖTÜRÜYORLAR"

Irkçı Lagos, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "Belçika emniyet aracındayım. Ateistler, hırsızlar ve Yunan düşmanları beni cezaevine götürüyor. İsa'ya ve Yunanistan'a bağlı kalıyorum, gururluyum." ifadesini kullandı.

ALTIN ŞAFAK, SUÇ ÖRTÜGÜ OLARAK KABUL EDİLİYOR

Lagos gibi hapis cezası alan bir başka Altın Şafak Üyesi eski Yunanistan Meclisi Üyesi Hritsos Pappas da henüz yakalanamadı. Pappas'ın Balkanlar'da bir ülkede saklandığı iddia ediliyor.

Altın Şafak Partisi, Yunanistan'da mahkeme tarafından "suç örgütü" olarak kabul edilmiş, bu örgütü yönettikleri gerekçesiyle Lagos'un da aralarında bulunduğu bazı parti üyeleri hapis cezalarına çarptırılmıştı.

Avrupa Parlamentosu, Yunan milletvekili Yannis Lagos'un dokunulmazlığını kaldırdı

YUNANİSTAN'DAN KAÇTI

Lagos, hakkında 13 yıllık hapis cezası verildiği 7 Ekim 2020'de dokunulmazlığını kullanarak Yunanistan'dan kaçarak Brüksel'e gitmişti.

Lagos, Altın Şafak Partisi'nden AP milletvekilliğine seçildikten sonra Altın Şafak'tan istifa ederek "Ulusal Halk Vicdanı" adı altında kendi partisini kurmuştu. 47 yaşındaki Lagos, ırkçı faaliyetleri ve yüz kızartıcı pek çok suç nedeniyle daha önce de tutuklanmış ve cezalar almıştı.

Yunan vekil, AP'de Türk bayrağını yırttı ViDEO