İsveçli aşırı sağcı lider Kur'an-ı Kerim yakılmasına tepkili
AA

İsvçe'in Expressen gazetesine açıklamalarda bulunan aşırı sağcı İsveç Demokratları Partisi Genel Başkanı Jimmie Akesson, başkent Stockholm ve Malmö kentlerinde Kur'an-ı Kerim yakılması hakkında ''Gerçekten gereksiz bir eylemdi.'' dedi.

"KUR'AN YAKILMASINA SEMPATİ DUYAMAM"

Kur'an yakılmasına sempati duyamayacağını kaydeden Akesson, ''İsveç'te bu tür eylemleri yapmak için gösteri hakkı var. Bu gösteri hakkını korumamız önemli. Kur'an yakılmasına sempati duyamam. Gerçekten gereksiz bir eylemdi. Ama bunun da Malmö'de kutuplaşmaya neden olup ortalığın yakılıp yıkılmasına da karşıyım.'' ifadelerini kullandı.

İsveçli aşırı sağcı lider Kur'an-ı Kerim yakılmasına tepkili

DANİMARKA'DAN İSVEÇ'E GELİP KUR'AN YAKTILAR

Danimarka’dan İsveç’in Malmö kentine gelen Stram Kurs lideri Rasmus Paludan'ın yandaşları, geçen ay polisin izin vermemesine rağmen Kur'an-ı Kerim yakmıştı. Karşıt göstericiler de yol kesip araba lastikleri yakmıştı.

Danimarkalı aşırı sağ grup Kuran'ı Kerim'i yaktı İsveç karıştı-Video

Geçen hafta da Paludan'ın yandaşları Müslümanların yoğun olduğu İsveç'in başkenti Stockholm'ün Rinkeby Mahallesi'nde gizlice Kur'an-ı Kerim yakarak sosyal medyada paylaşmıştı.

İki yıl boyunca İsveç'e giriş yasağı getirilen Paludan, İsveç'te Kur'an-ı Kerim yakma eylemleri provokasyonuna devam etmek için iki hafta önce vatandaşlık başvurusunda bulunmuştu.

İsveçli aşırı sağcı lider Kur'an-ı Kerim yakılmasına tepkili

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)