İtalya’da Noel ve yılbaşı tatillerinde sokağa çıkma yasağı
İHA

İtalya Başbakanı Giuseppe Conte, Bakanlar Kurulu'nun ardından yeni koronavirüs tedbirlerini basın toplantısıyla halka açıkladı.

"ACI BİR KARAR"

Conte, kısıtlamaları "Noel döneminde bulaşma eğrisinin yeniden tırmanışa geçmesinden duyduğumuz büyük endişe nedeniyle acı bir karar vererek yeni kısıtlamalar getirmek durumunda kaldık. " sözleriyle duyurdu.

İtalya Başbakanı, kısıtlama kararlarının, Noel bayramı dolayısıyla toplumun sosyal ihtiyaçlarını da göz önüne alarak aldıklarını vurguladı.

TATİL GÜNLERİNDE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

Başbakan Conte’nin açıkladığı yeni kısıtlamalara göre Noel Bayramı ve arifesini kapsayan 24-27 Aralık, 31 Aralık-3 Ocak dönemleri ile 5-6 Ocak’ta Epifani bayramı ve arifesinde tüm ülke kırmızı bölge ilan edildi.

Kırmızı bölge uygulamasında zorunlu haller dışında sokağa çıkmak yasak. Restorant ve kafeler sadece paket servisi yapabilecek, zaruri olanların haricinde dükkanlar kapalı olacak.

İtalya

NOEL ZİYARETİ İSTİSNASI

Başbakan Conte, Noel Bayramı ziyaretleri için kırmızı bölge uygulamasına bir istisna getirildiğini açıkladı. Bun göre ev ziyaretlerinde ise bir gün içinde hane halkından olmayan en fazla 2 misafirin saat 5 ile 22 arasında ağırlanmasına izin verilecek.

14 yaşınının altındaki çocuklar ve engelliler bu sınırlamadan muaf tutulacak. Ayrıca dini ibadetlerin yapılmasına akşam 22’ye kadar izin verilecek.

İtalya

Kırmızı bölge ilan edilen tarihler arasında kalan iş günleri sırasında da bölgesel tedbirler yerine tüm ülkede turuncu bölge kısıtlamaları uygulanacak.

Buna göre 22-05 saatleri haricinde sokağa çıkmak serbest olacak ama şehirlerarası seyahatlere zorunlu haller dışında izin verilmeyecek. Sadece 5 bin nüfusun altındaki kasabalarda yaşayanlar, 30 kilometreyi aşmamak üzere çevre kasabalarda ziyarette bulunabilecekler.

İtalya

İtalya

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)