Veliaht Selman'dan mutlu aile pozu
ensonhaber.com

Suudi Arabistan'ın yeni nesil kralı olarak görülen Muhammet bin Selman İngiltere'deki diplomasi trafiğini sürdürüyor. Dün İngiliz Kraliçesi Elizabeth ile görüşme gerçekleştiren Selman, sonrasında da Theresa May ile bir araya geldi.

İngiliz ekonomi gazetesi Financial Times İngiltere görüşmesinin 100 milyar dolarlık iş birliği anlaşmaları içerdiğini belirtirken, Selman ile May'ın gerçekleştirdiği görüşmede hatıra fotoğrafı çektirdi. Görüşme sonrası çekilen "mutlu aile pozu" 100 milyar dolarlık fotoğraf olarak yorumlandı.

Veliaht Selman'dan mutlu aile pozu

MAY İLE STRATEJİK GÖRÜŞME

Downing Street 10'da yapılan toplantı sırasında heyet görüşmesinden önce MAy ile Selman birebir görüşme gerçekleştirdi.

Görüşmeye ilişkin Başbakanlık ofisi "10 Numara"dan yapılan yazılı açıklamada, İngiltere Başbakanı Theresa May ve Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman başkanlığında Londra'da "İngiltere-Suudi Arabistan Stratejik Ortaklık Konseyi" toplantısı gerçekleştirildiği bildirildi.

Veliaht Selman'dan mutlu aile pozu

100 MİLYAR DOLARLIK ANLAŞMA

İngiltere ile Suudi Arabistan heyetleri arasında gerçekleştirilen görüşmede değeri yüz milyar doları bulan anlaşmaların da sağlandığı belirtildi.

Özellikle eğitim, teknoloji ve güvenlik alanlarında yapılan anlaşmaları için Suudi Dışişleri bakanı Jubeyr, Bizim ilişkimiz o kadar güçlü ki görüşmeler geniş ve geniş olacak "İlişkilerimiz o kadar güçlü ki görüşmeler çok geniş ve kapsamlı olacak” dedi.

Jubeyr ayrıca “Birkaç alanda imzalanan anlaşmalar ve mutabakatlar olacak.” diyerek farklı alanlarda da anlaşmaların yapılacaını belirtti.

KADIN BAKAN SELMAN'IN YANINDA

Suudi veliaht prensi Selman'ın İngiltere ziyaretinde, yanında geçtiğimiz günlerde atanılan ilk kadın bakan da vardı. Suudi yönetimin Çalışma Bakanlığına atadığı Dr. Tamader Al-Rammah'ın da Dünya kadınlar gününde Selman'ın yanında bir yurt dışı ziyaretinde bulunmasını, ılımlı islam mesajı vermek olarak yorumlandı.

Veliaht Selman'dan mutlu aile pozu

10 NUMARA ÖNÜNDE PROTESTO

Suudi Prens'in 10 numaraya yönelik gerçekleştirdiği ziyaret stratejik unsurlar barındırsa da Londra halkı bu duruma tepkiliydi. Özellikle Suudi Arabistan'ın Yemen'de gerçekleştirdiği kanlı operasyonlara karşı eylem yapan göstericiler, tıpkı Kraliçe Elizabeth ile yapılan görüşme sırasındaki protesto gibi burada da Suudi prense tepki gösterdi.

Göstericilere yer yer polis müdahalesi gerçekeltşirildi.

Veliaht Selman'dan mutlu aile pozu

KRALİYET ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ

Selman May ve Kraliçe Elizabeth haricinde de bir takım görüşme trafiğinde bulundu. İngiltere tahtının miraçıları olan Prens Charles ve Cambridge dükü William ile bir araya gelen Selman için "veliaht" oluşları nedeniyle "mevkidaşlar bir arada" yorumları yapıldı.

Veliaht Selman'dan mutlu aile pozu