Brexit 15 Ocak'ta Parlamento'ya sunulacak
ensonhaber.com

İngilizleri ünlü yayın kuruluşu BBC; Brexit ile ilgili önemli bir haber yaptı. Haberde İngiltere Başbakanı Theresa May'in 15 Ocak'ta Brexit anlaşmasını Parlamento'da oylamaya sunacağı belirtildi.

Brexit 15 Ocak'ta Parlamento'ya sunulacak

İNGİLTERE'NİN AB'DEN AYRILMASI

Eğer parlamentoda oylama kabul edilirse İngiltere; AB'den ayrılma sürecini düzenleyen Lizbon Anlaşması'nın 50. maddesine göre 29 Mart 2019'da tamamlayacak. Bu sürecin ise AB ile bir anlaşmaya varılarak mı yoksa herhangi bir anlaşma olmaksızın mı gerçekleşeceği henüz belirsiz.

MİLLETVEKİLLERİN MUHALEFETİ NEDENİYLE ERTELENDİ

İngiliz hükümeti; Brexit'in ertelenmesi, yeniden referanduma gidilmesi ve tamamen iptal edilmesi gibi seçenekleri de masada bulunduruyor. Kasım ayında İngiltere ve AB; bir Brexit anlaşması metni ile tarafların Brexit sonrası ilişkilerine dair bir siyasi deklarasyon üzerinde anlaşmaya varmıştı. Ancak her iki metin İngiliz Parlamentosu'nda onaylanması milletvekillerin muhalefetine takılmıştı.

Brexit 15 Ocak'ta Parlamento'ya sunulacak

GİRİŞİMLER SONUÇSUZ KALDI

Anlaşmadaki "tedbir maddesi" ülkede hiçbir kesimi memnun etmezken, Başbakan Theresa May'in bu maddeye, zaman tahdidi veya tek yanlı çekilme mekanizması ilave ettirme girişimleri de sonuçsuz kaldı.