Çipras'ın istifasından sonra yoldaşları yüz çevirdi
ensonhaber.com

Çipras'ın istifasından sonra yoldaşları yüz çevirdi

Yunanistan’da, muhtemelen 20 Eylül’de yapılacak erken seçimler öncesi, parti içinde tartışmalar başladı. SYRİZA parlamento grubundan ayrılan milletvekili sayısı dün 29’a yükselirken, Çipras’ın geçen 25 Ocak’da seçimleri kazanarak başbakan olmasında büyük rol oynayan ”ağır toplar” Yunan lidere ateş püskürdü.

Aslı Aydıntaşbaş da Yunanistan'da krizlerin büyümeye başladığı dönemde Çipras'ı destekleyen cümleleri kurmaktan vazgeçmiş ve "Ülkesini felakete sürüklüyor" başlıklı haberi paylaşıp "Fazla seçeneği kalmamış gibi" demişti. Aydıntaşbaş'ın bu tavrı "ilk satan o oldu" yorumlarına neden olmuştu.

EN YAKINLARI ŞİMDİ EN BÜYÜK RAKİPLERİ

Hürriyet'in haberine göre, Çipras’ın bir süre öncesine kadar en yakın adamları sayılan, Parlamento Başkanı Zoi Konstantopouolu, eski Maliye Bakanı Yanis Varufakis ve eski Enerji Bakanı Panagiotis Lafazanis artık onun en ateşli rakipleri.

ÇİPRAS YOLDAŞLARINI "İSTİFAYA MECBUR ETMEKLE" SUÇLUYOR

Aleksis Çipras, ‘yoldaşlarını’ yarım yüzyıl sonra Avrupa’da iktidara gelen ilk sol hükümeti istifaya mecbur etmekle suçlarken “SYRİZA’nın ilkelerini çiğnedi, halkın umutlarını boşa çıkardı” eleştirilerine maruz kaldı.

"HÜKÜMET SİNSİCE İSTİFA ETTİ"

Konstantopouolu ile Lafazanis dün bir araya gelerek seçimlerde işbirliğini görüştü. Konstantopulu “Hükümet sinsice istifa etti. Önceden de parlamento yerine santajcı kreditörlere bilgi vermeyi tercih etti” dedi.

KREDİTÖRLER İLE RESTLEŞMEKTEN VAZGEÇMİŞTİ

Kreditörler ile restleşmede pes ederek, geçen 5 Temmuz’daki referandumda yüzde 62 “Hayır” çıkmasına rağmen, büyük tavizlerde bulunarak 86 milyar euro’luk 3. Kurtarma Anlaşması’nı imzalaması üzerine Çipras ile yollarını ayıran ve önceki gün 25 milletvekili ile birlikte Halk Birliği partisini kuran Lafazanis de bugün ya da yarın Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopoulos’dan hükümeti kurma çalışmaları için görevini alacak. Varufakis ise seçimlerde SYRİZA’dan aday olmayacağını açıkladı.

Aslı Aydıntaşbaş'ın şaşırtan Aleksis Çipras yorumu

Çipras'ın istifasından sonra yoldaşları yüz çevirdi