Danimarka'da hükümet değişiyor
İHA

Danimarka'da genel seçimler yapıldı.

Oyların yüzde 100’ü sayılırken, sol partilerin yükselişi dikkatlerden kaçmadı.

Danimarka Başbakanı Lars Loekke Rasmussen'in Liberal Partisi de, dört yıl öncesine göre hafif bir ivme yakaladı. Popülist Danimarkalılar Partisi ise büyük bir düşüş kaydetti. TV2 kanalı Rasmussen'in genel seçimlerde yenilgiyi kabul ettiğini bildirdi.

"HÜKÜMET DEĞİŞİKLİĞİ OLACAK"

Rasmussen de, yerel medya tarafından yapılan haberlere atıfta bulunarak seçim gecesi mitinginde, “Gerçekten çok iyi bir seçim yaptık ancak hükümet değişikliği olacak.” itirafında bulundu.

Danimarka'da hükümet değişiyor

TASARRUF TEDBİRLERİNE KARŞI İSYAN

Yerel basın, Danimarka’da seçmenlerin tasarruf tedbirlerine karşı isyan ettikleri ve sağcı politikacılara darbe vurduklarını yazarken, İskandinavya’da bir yıl içinde üçüncü solcu partinin seçimi kazandığı hatırlatıldı.

SEÇİM PROPAGANDASI KAZANDIRDI

Hem Sosyalist Halk Partisi hem de Sosyal-Liberal Parti'nin, daha yumuşak göç politikaları ve iklim değişikliği ile mücadele yönünde yaptıkları seçim propagandaları sonrasında istediklerini aldıkları görüldü.

SANDALYE SAYISI ARTTI

Seçimin sonuçlarına göre muhalefette bulunan sol blok mecliste 96 sandalyeye ulaşırken, iktidardaki Liberal Parti ve sağdaki diğer partiler ancak 79 sandalyede kaldı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)