Emmanuel Macron, Suudi Arabistan'a gitti
AA & Ensonhaber

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Birleşik Arap Emirlikleri ziyaretinin ardından Suudi Arabistan'a geçti.

Macron, resmi temaslarda bulunmak üzere gittiği Suudi Arabistan'ın Cidde kentinde, Veliaht Prens ve Savunma Bakanı Muhammed bin Selman tarafından karşılandı.

MACRON İLE SELMAN BULUŞTU

Macron'un ziyareti, Fransız basınında geniş yankı uyandırdı.

France 24, "Macron, Suudi gazeteci ve Washington Post köşe yazarı Cemal Kaşıkçı'nın 2018'de öldürülmesinden bu yana ülkeyi ziyaret eden ilk Batılı lider oldu." bilgisine yer verdi.

MASADAKİ KONULAR

Fransız Cumhurbaşkanı'nın, Körfez turu kapsamında, Selman ile Lübnan'daki kriz ve İran ile nükleer anlaşma gibi çeşitli bölgesel konuların yanı sıra enerji, finans ve turizm alanındaki iş birliklerini görüşmesi bekleniyor.

Emmanuel Macron, Suudi Arabistan'a gitti ViDEO

Emmanuel Macron, Suudi Arabistan'a gitti

"SUUDİ ARABİSTAN İLE KONUŞMAYACAĞIZ DERSEK..."

Macron, Dubai'de bulunduğu sırada gazetecilere yaptığı açıklamada, "'Körfez'deki en kalabalık ve en güçlü ülke olan Suudi Arabistan ile konuşmayacağız' dersek, Lübnan'a yardım edebileceğimizi ve Orta Doğu'da barış ve istikrarı koruyabileceğimizi kim bir saniye düşünebilir?" ifadesini kullandı.

Fransız basını, Kaşıkçı cinayetinin yankılanmaya devam ettiğini belirtirken, Macron'un "Suudileri görmezden gelerek bölgeyle ilişki kurmanın imkansız olduğu" savunmasında bulunduğuna dikkat çekti.

Emmanuel Macron, Suudi Arabistan'a gitti