FBI, Kongre binasına yerleştirilen bomba ile ilgili yardım istedi
İHA

ABD’nin eski Başkanı Donald Trump’ın destekçileri, 6 Ocak’ta başkent Washington DC’de bulunan Kongre binasına baskın düzenlenmişti.

Kongre binasına düzenlenen baskın sırasında, bina kompleksi içinde yer alan Ulusal Demokrat Komitesi Merkezi ile Ulusal Cumhuriyetçi Komitesi Merkezi'ne 2 adet el yapımı boru tipi bomba yerleştirilmişti.

FBI VATANDAŞLARDAN YARDIM İSTEMİŞTİ

Tespit edilen bombalar hakkında başlatılan soruşturmada ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI), soruşturmanın ilerleyişini etkileyebilecek görüntü ve fotoğraflar için ülke genelinde vatandaşlardan yardım istemişti.

FBI, Kongre binasına yerleştirilen bomba ile ilgili yardım istedi

ZANLILAR HAKKINDA BİLGİ VERENLERE 75 BİN DOLAR

FBI tarafından yapılan son açıklamada ise, Kongre binasına düzenlenen saldırıda, botu bombalarını yerleştiren zanlı veya zanlılar hakkında bilgi verenlere 75 bin dolara varan para ödülü verileceği duyuruldu.

Açıklamada, “ABD Alkol, Tütün, Ateşli Silahlar ve Patlayıcılar Bürosu (ATF) ve FBI Washington Saha Ofisi (WFO), 6 Ocak'ta Washington DC'ye yerleştirilen boru bombalarından sorumlu kişi veya kişiler hakkında bilgi için 75 bin dolara kadar ödül teklif ediyor." denildi.

FBI, Kongre binasına yerleştirilen bomba ile ilgili yardım istedi

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)