Fransa: Bosna Hersek'in toprak bütünlüğünü destekliyoruz

Fransa'nın Avrupa Birliği (AB) İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Laurence Boone, Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'ya ziyarette bulundu.

Boone, ziyareti sırasında Bosna Hersek'e desteğini ifade etti.

Bosna Hersek Devlet Başkanlığınca yapılan yazılı açıklamaya göre, Devlet Başkanlığı Konseyi Boşnak üyesi Denis Becivoric, Boone'yi Saraybosna'da kabul etti.

Bosna Hersek'in egemenliğine destek

Tarafların iki ülke arasındaki ilişkilere değindiği kabulde, Fransız Bakan, ülkesinin Bosna Hersek'in egemenliğine ve toprak bütünlüğüne destek verdiğini, AB entegrasyon süreci başta olmak üzere, ülkeye tüm alanlarda yardım sağlamakta kararlı olduğunu söyledi.

Boone, Bosna Hersek ziyaretinin, ülkesinin, Batı Balkanlar'daki Fransız angajmanının sürekliliğini yansıttığına dikkati çekti.

"Bosna Hersek, AB ailesinin bir parçasıdır"

Boone, Saraybosna'daki tarihi Vijecnica Kütüphanesi'nde, Saraybosna Belediye Başkanı Benjamina Karic ile de görüştü.

İkili, görüşmenin ardından basın mensuplarına açıklamada bulundu. Karic'e "sıcak karşılama" için teşekkür eden Boone, AB konusuna değindi:

Bosna Hersek'e AB üyeliği için aday ülke statüsü verilmesinin, Birliğin tüm üyeleri için önemli olduğunu söylemek istiyorum. Bosna Hersek, AB ailesinin bir parçasıdır ve bir an önce üye olması çok önemlidir.

Bunun için elimizden geleni yapacağız, sizlerin de gerekli her şeyi yapacağına eminim.

Karic de ülkesinin dünyanın birçok yerinde "dostu" olduğu için duyduğu mutluluğu dile getirerek, ülkesinin AB üyeliği yolunda desteğe ihtiyacına dikkati çekti.