Hint yoga gurusu Asaram, tecavüzden tekrar müebbete mahkum edildi
AA

Hindistan'da guru Asaram hakkında yeni bir karar alındı.

Asaram'ın, Gucarat eyaletinin Motera kentinde "Aşram" adlı ibadet yerinde bir kadını 2001 ila 2006'da hapsettiği ortaya çıktı.

Bu süreçte kadına tecavüz ettiği suçlamasıyla guru hakkında 2013'te açılan dava karara bağlandı.

Yeniden müebbet hapse çarptırıldı

Halihazırda başka bir tecavüzden çarptırıldığı ömür boyu hapis cezası nedeniyle cezaevinde bulunan Asaram, kadına defalarca tecavüz etmekten suçlu bulunarak müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Para cezası da verildi

23 bin rupi (yaklaşık 281 dolar) para cezasına çarptırılan Asaram'ın, mağdur kadına da 50 bin rupi tazminat ödemesine hükmedildi.

Eşi ve kızı beraat etti

Davada yargılanan ve aralarında Asaram'ın eşi ile kızının da bulunduğu 6 şüpheli ise delil yetersizliğinden beraat etti. Diğer yandan, Asaram'ın avukatları kararı temyize götüreceklerini açıkladı.

81 yaşındaki guru Asaram'ın oğlu Narayan Sai de mağdur kadının kızına tecavüz ettiği gerekçesiyle 2019'da müebbet hapse çarptırılmıştı.

Yardımcılarına 20'şer yıl hapis cezası

Asaram hakkında daha önce de müritlerinin kızını tedavi etme iddiasıyla "Aşram"daki odasına götürüp tecavüz etme suçlamasıyla dava açılmıştı.

Tecavüzden suçlu bulunarak ömür boyu hapis cezasına çarptırılan Asaram'ın iki yardımcısına da 20'şer yıl hapis cezası verilmişti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)