İlham Aliyev: Diplomatik misyonlara terör saldırısı kabul edilemez
AA & Ensonhaber

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, ülkesinin İran'daki Büyükelçiliği'ne düzenlenen silahlı saldırıya sert tepki gösterdi.

Saldırıda 1 görevli yaşamını yitirirken, 2 kişi de yaralandı. Tahran makamları, saldırganın yakalandığını duyurdu.

Aliyev'den sert tepki

Aliyev, sosyal medya hesabı Twitter'dan paylaştığı mesajında, saldırının soruşturulması ve teröristlerin cezalandırılmasını talep etti:

Bu terör eyleminin bir an önce soruşturulmasını ve teröristlerin cezalandırılmasını talep ediyoruz. Diplomatik misyonlara terör saldırısı kabul edilemez.

"Terör eylemini şiddetle kınıyorum"

Terör eylemini şiddetle kınayan Aliyev, saldırı sonucu şehit düşen görevlinin ailesine başsağlığı dileklerini iletti:

Bugün Tahran'daki büyükelçiliğimize yapılan terör eylemini şiddetle kınıyorum. Büyükelçilik ve elçilik çalışanlarını korurken şehit olan Üsteğmen Orhan Asgerov'un ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum.

İran makamlarına çağrı

Öte yandan Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Genel Sekreteri Büyükelçi Kubanıçbek Ömüraliyev, Azerbaycan'ın Tahran Büyükelçiliği'ne yapılan saldırıyı kınayarak tepki gösterdi:

İran makamlarını, bu şiddetli saldırıyla ilgili kapsamlı bir soruşturma yürütmeye ve failleri adalete teslim etmeye çağırıyoruz. Bugün hayatını kaybeden polis memurunun ailesine başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz.