İngiliz medyasından Putin iddiası: Ocak ayında görevi bırakacak
DHA

İngiliz medyasından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ilgili çarpıcı bir iddia geldi.

Daily Mail'in Moskova'daki kaynaklardan elde ettiği bilgilere dayandırılan haberde, 68 yaşındaki Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, 2012 yılından bu yana Parkison hastalığının pençesinde olduğu ve ocak ayının sonunda devlet başkanlığı görevini bırakacağını ileri sürüldü.

HASTALIK BELİRTİSİ SAĞ KOLUNDA ÇIKTI

Haberde, Putin'in zaman zaman sağ kolunda beliren bulguların Parkinson hastalığına işaret ettiği belirtildi.

Putin hakkında geçtiğimiz yıllarda, Parkinson hastası olduğuna dair birçok kez iddia ortaya atılırken, söz konusu iddialar Britanya Tıp Dergisi tarafından incelendi.

Yapılan incelemelerde, Putin’in sağ kolunda asimetrik olarak azaltılmış bir kol salınımı olduğu ve bulgunun Parkinson hastalığının bir belirtisi olduğu ifade edildi.

İngiliz medyasından Putin iddiası: Ocak ayında görevi bırakacak

ÖMÜR BOYU SENATÖR

Rus medyası RT'ye göre ise hafta başında Putin'in ömür boyu senatör olmasını sağlamak için yasa tasarısının hızlıca hazırlandığı açıklandı.

RT'de yer alan habere göre tasarı “Rusya’da nihai bir iktidar geçişi için zemin hazırlandığının bir işareti” olarak yorumlandı.

İngiliz medyasından Putin iddiası: Ocak ayında görevi bırakacak

KREMLİN'DEN YALANLAMA

Öte yandan Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, İngiliz The Sun gazetesinde yer alan ve Putin’in Parkinson hastası olduğu ve bu nedenle gelecek yıl istifa edeceği öne sürülen haberi değerlendirdi.

Söz konusu iddiaların gerçeği yansıtmadığını anlatan Peskov, "Hayır Putin’in sağlığı mükemmel ve istifa etmeyecek." diye konuştu.

Bu yıl 68 yaşına giren Putin’in başkanlık koltuğundaki görevi 2024’te sona eriyor.

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)