İngiltere Sağlık Bakanı: Bugün, virüse karşı zafer günü
AA

İngiltere'de bugün, Türk bilim insanı Prof. Dr. Uğur Şahin'in kurucu ortağı olduğu Alman biyoteknoloji firması BioNTech'in Amerikan ilaç şirketi Pfizer ile geliştirdiği koronavirüs aşı uygulanmaya başladı.

Konuya ilişkin Sky News'e konuşan İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock, dünyada ilk kez yaygın korona aşılamasının ülkesinde yapıldığını görmekten büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Hancock, aşının saklama koşullarındaki zorluk nedeniyle ilk etapta bakımevinde kalıp hastaneye gelebilme imkanı olanların aşılanmaya başlandığının, gelecek hafta lojistik sorunun giderilmesiyle aşıların bakımevlerinde yapılacağının altını çizdi.

"BUGÜN ZAFER GÜNÜ"

Salgınla mücadelede hala yapılacak çok şey bulunduğuna işaret eden Hancock, "Bugün, bilimin ve insan zekasının korkunç bir virüse karşı zafer günü. Bu zafer günü, salgınla mücadelemizdeki dönüm noktasıdır. İngiltere tarihinde şimdiye kadarki en geniş çaplı aşılama programını başlatan sağlık servisimizle gurur duyuyorum." dedi.

İngiltere Sağlık Bakanı: Bugün, virüse karşı zafer günü

"YAVAŞ YAVAŞ FARK OLUŞTURACAK"

İngiltere Başbakanı Boris Johnson da ilk korona aşılamalarını başkent Londra'daki Guy's ve St. Thomas Hastanesi'nde takip etti.

Burada İngiliz medyasına konuşan Johnson, "Aşı, salgında yavaş yavaş fark oluşturacak ancak bilinmesi gerekir ki salgınla mücadelemizi hala kazanmadık. Aşının dağıtılması da zaman alacak." ifadesini kullandı.

Johnson, aşı karşıtlarının "tamamen yanıldığını" ve aşının güvenli olduğunu kaydetti.

Dünyada ilk kez İngiltere'de yaygın kullanımına onay verilen, Pfizer ve BioNTech'in geliştirdiği aşı, bugün ilk kez Coventry kentindeki bir üniversite hastanesinde 90 yaşındaki bir kadına yapılmıştı.

İngiltere Sağlık Bakanı: Bugün, virüse karşı zafer günü

İngiltere Sağlık Bakanı: Bugün, virüse karşı zafer günü

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)