İtalya, Akdeniz'de 244 göçmeni kurtardı
AA

İtalya Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, düzensiz göçmenlerin bulunduğu tekne için harekete geçti.

Kalabriya Bölgesi'nde Roccella Jonica açıklarında gece saatlerinde tehlikeli deniz koşullarında 16 saat süren kurtarma operasyonu yapıldığı kaydedildi.

244 GÖÇMEN İÇİN OPERASYON

FRONTEX (Avrupa Birliği Sınır Güvenliği Birimi) kapsamında bölgede görev yapan Romanya Sınır Polisi'nden bir devriye botunun da destek verdiği operasyonla 244 göçmen kurtarıldı.

1'İ YENİ DOĞMUŞ 41 ÇOCUK

Kurtarılanlar arasında 1'i yeni doğmuş 41 çocuğun da bulunduğu belirtildi. İtalya Sahil Güvenliği, 25 Kasım'da da Lampedusa Adası açıklarında 296 göçmeni kurtarmıştı.

İtalya, Akdeniz'de 244 göçmeni kurtardı ViDEO

TAHLİYE BEKLEYEN GÖÇMENLER

Öte yandan, Alman sivil toplum kuruluşu Sea Watch'un kurtarma gemisi Sea Watch-4, Akdeniz'de farklı operasyonlarda kurtardığı göçmenler için İtalya ve Malta'dan güvenli liman çağrısına günler sonra İtalya'dan olumlu yanıt aldı.

İtalya'nın Augusta limanına dün yanaşan Sea Watch-4 gemisindeki göçmenlerin tahliyesi halen sürüyor.

Sea Watch, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, gemide halen 250 kadar göçmenin tahliye edilmeyi beklediğini ve tahliye işleminin son derece yavaş ilerlediği kaydedildi.

İtalya, Akdeniz'de 244 göçmeni kurtardı

AKDENİZ'DE DÜZENSİZ GÖÇ SORUNU

Akdeniz'in İtalya, Malta ve Libya arasında kalan bölgesi, son yıllarda Afrika'dan Avrupa'ya geçişte sık kullanılan düzensiz göç rotalarından biri olarak öne çıkıyor.

Sonbahar ve kış aylarında deniz ve hava koşullarının iyi seyrettiği günlerde söz konusu güzergahta göç hareketliliği yoğunlaşıyor.

İtalya, Akdeniz'de 244 göçmeni kurtardı

AVRUPALI DEVLETLER YERİNE STK'LAR KURTARIYOR

Denizde yardım çağrısı yapan düzensiz göçmenleri, Avrupalı devletler yerine Avrupa menşeli STK'lar kurtarıyor.

Akdeniz'i geçebilen ya da kurtarılan göçmenlerin Avrupa'da ilk ayak bastıkları yer, İtalya'nın Kuzey Afrika'ya en yakın kara parçası Lampedusa Adası ya da Malta oluyor.

İtalya, Akdeniz'de 244 göçmeni kurtardı

İtalya, Akdeniz'de 244 göçmeni kurtardı

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)