- Haberler
- Dünya Haberleri
- İtalya'da 2 bin 100 kaçak göçmen denizden kurtarıldı
İtalya'da 2 bin 100 kaçak göçmen denizden kurtarıldı
- AA
- 16.02.2015 - 03:43

İtalyan RAI News24 kanalının haberine göre, sabah saatlerinde İtalya'nın Lampedusa adasının 120 mil güneyinde, Libya'nın başkenti Trablus'un 30-50 mil açığında 12 kaçak göçmen teknesinden gelen yardım sinyallerini dikkate alan sahil güvenlik ekipleri, 2 bin 100 kaçağı denizden kurtardı.
KURTARMA İŞLEMLERİ SÜRÜYOR
Bölgeden gelen haberlerde, bir botta daha kurtarılmayı bekleyenler olduğunun belirlendiği, kurtarma işleminin sürdüğü ifade edildi. Göçmenler denizden kurtarılırken, Libya'dan kaçaklarla dolu yeni teknelerin yola çıktığı haberlerinin geldiği belirtildi.
YAKIN ADALARA TAŞINDI
Kurtarılan göçmenler, bölgeden geçen sahil güvenlik botları, mali polis hücum botları, ticari gemilerin yardımıyla bölgeye en yakın Lampedusa ve Sicilya adalarındaki diğer limanlara taşındı. İtalya'nın Afrika'ya en yakın kara parçası Lampedusa Adası'na getirilen 300 kadar göçmen arasında çok sayıda kadın ve çocuk bulunduğu bildirildi.
DÜN DE 700 KADAR GÖÇMEN KURTARILMIŞTI
Bu arada, Trablus'un 50 mil açığında göçmenleri kurtarmaya çalışan ve silahsız olduğu belirtilen İtalyan sahil güvenlik botuna insan kaçakçılarının "Kalaşnikof" doğrulttuğu ve tehdit ettiği ileri sürüldü. İtalyan sahil güvenlik ekipleri, dün de aynı bölgede 700 kadar göçmeni kurtarmıştı.
Öte yandan, İtalya, Libya'daki büyükelçiliğini kapattığını açıkladı, vatandaşlarından bu ülkeyi geçici süreyle terk etmelerini istedi. İtalya, Trablus Büyükelçiliği personeli ve 70 kadar İtalyan'ı deniz yoluyla Malta üzerinden Sicilya'ya götürüyor.