İtalya'dan Suriyelileri ağırlayan ülkelere 45 milyon euro
AA

İtalya Dışişleri Bakanı Luigi Di Maio, Avrupa Birliği (AB) ve Birleşmiş Milletler'in (BM) ortaklaşa video konferans yoluyla düzenlediği "Suriye ve Bölgenin Geleceğinin Desteklenmesi" başlıklı 4. Brüksel Konferansı'nın Dışişleri Bakanları Oturumu'na katıldı.

İtalya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, toplantıda Di Maio, "İtalya, onuncu yılına giren ve son yılların en ciddi insani krizlerinden biri olan Suriye'deki çatışmanın gelişimini büyük dikkatle takip ediyor.

"İTALYA'NIN KAÇAMAYACAĞI AHLAKİ GÖREV"

Savaşın tükettiği ve bugün koronavirüsün yayılma riskinin giderek arttığı durumda, Suriye halkının acılarını hafifletmek, İtalya'nın kaçamayacağı ahlaki bir görevdir." ifadesini kullandı.

SURİYELİLER İÇİN 45 MİLYON EURO EK KATKI

Luigi Di Maio'nun söz konusu oturumda, İtalya'nın Suriye'ye ve çok sayıda Suriyeli mültecilere ev sahipliği yapan bölge ülkelerine yönelik insani yardım ve kalkınma faaliyetlerine 45 milyon euroluk ilave katkıda bulunacağını duyurduğu belirtildi.

İtalya'dan Suriyelileri ağırlayan ülkelere 45 milyon euro

"SİYASİ SÜRECE ODAKLANILMALI"

İtalya'nın, krize çözümün askeri seçeneklerden geçemeyeceğine ikna olduğuna dikkati çeken Di Maio, şunları kaydetti:

"İtalya, BM himayesinde ve BMGK'nin 2254 numaralı kararıyla uyumlu, kapsayıcı ve güvenilir bir siyasi sürece odaklanması gerektiğini düşünüyor. Bu çerçevede, İtalya, BM Genel Sekreteri Suriye Özel Temsilcisi Büyükelçi (Geir) Pedersen'i şartsız şekilde destekliyor ve siyasi sürecin başarısı için Suriye krizine dahil olan ana aktörler arasındaki diyaloğa aktif bir şekilde destek veriyor."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)