- Haberler
- Dünya Haberleri
- Kazakistan Cumhurbaşkanı'nın eski damadı intihar etti
Kazakistan Cumhurbaşkanı'nın eski damadı intihar etti
- 24.02.2015 - 15:55

Nazarbayev’in büyük kızı Dariga’nın eski eşi olan Aliyev, iki bankacının öldürülmesine ilişkin görülen davanın sanığı olarak ülkesine iade edilmeyi bekliyordu.
Viyana Cezaevi gardiyanları salı sabahı hücreye girdiklerinde Aliyev’in cesediyle karşılaştı. Medyaya yapılan açıklamada Aliyev’in hücresinde intihar ettiği belirtilirken, intihar şekline ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı.
ÖZEL KARARNAME İLE EVLİLİĞİ BİTİRDİ
Rahat Aliyev ile Nazarbayev’in kızı Dariga 1983’te dünyaevine girdi. Mutlu beraberlik Kazakistan’da iki bankacının öldürüldüğü 2007 yılına dek sürdü. Cinayetlere damatlarının adının karıştığını öğrenen Nazarbayev, özel kararname imzalayarak 12 Temmuz 2007’de evliliği geçersiz ilan etti. Bu tarihten sonra Kazakistan ve ardından Interpol aracılığıyla dünya çapında aranmaya başlayan Aliyev, 2014’te Viyana’da teslim olmuştu.