Vladimir Putin, ekonomi kurmaylarıyla görüştü
AA & Ensonhaber

Ukrayna'ya yönelik askeri harekat 5'inci gününde de etkisini sürdürüyor.

Rus ordusu Ukrayna'nın kararlı direnişiyle karşı karşıya.

Batılı ülkelerin yaptırım açıklamalarının ardından Rus rublesinin dolar karşısında değer kaybı bugün itibarıyla yüzde 20'leri aştı.

Böylelikle Rusya, savaşı derinden hissetmeye başladı.

PUTİN ACİL TOPLANTI DÜZENLEDİ

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ise yaşanan krizi ele almak için bugün ekonomi kurmaylarıyla bir araya gelme kararı aldı.

KREMLİN SÖZCÜSÜ DUYURDU

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov tarafından konuya ilişkin açıklama yapılarak "Putin, Batı'nın yaptırım kararlarından sonra ülkede oluşan ekonomik durumu bugün ekonomi kurmaylarıyla görüşecek." denildi.

Peskov, "Putin, bugün ekonomik konularla ilgilenecek. Ekonomik gerçeklik önemli ölçüde değişti. Bu nedenle Kremlin'e bugün ekonomik durumu istişare etmek için Başbakan Mihail Mişustin ve Başbakan Yardımcısı Andrey Belousov'un yanı sıra Maliye Bakanı Anton Siluanov, Merkez Bankası Başkanı Elvira Nabiullina, Sberbank Üst Yöneticisi (CEO) German Gref ve büyük ihtimal başkanlık idaresi yetkilileri davet edilecek." diye konuştu.

Vladimir Putin, ekonomi kurmaylarıyla görüştü

"YAPTIRIMLARA GEREKLİ CEVAPLAR VERİLECEK"

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, geçtiğimiz günlerde Batılı ülkelerin yaptırımlarına yanıt verileceğini belirtmişti.

Misilleme önlemlerinin geleceğini ve uygulanan kısıtlamaların analiz edilmesi gerektiğini söyleyen Peskov, son açıklamasında ise "Batı ülkelerinin yaptırımlarına cevaplar, uygunluk ve çıkarlarımızın göz önünde bulundurulmasıyla oluşturulacak." ifadesini kullandı.

Peskov, Putin'e yönelik yaptırım kararına ilişkin, bunun "saçma" ve "dar görüşlü" olduğunu söyledi.

"RUSYA VE NATO SAVAŞI KABUL EDİLEMEZ"

NATO ülkeleri yetkililerinden, Rusya ile savaş olasılığı olduğu yönündeki açıklamaları değerlendiren Peskov, "Bunun ve bu yöndeki açıklamaların kesinlikle kabul edilemez olduğunu düşünüyoruz." dedi.

Rusya ve Ukrayna yetkilileri arasında Belarus sınırında müzakerelerin yapılmasının beklendiğine dikkati çeken Peskov, Ukrayna heyetinin söz konusu yere vardığını aktardı.

Peskov, "Bu müzakereler bir gün önce başlamadığı için çok üzgünüz. Müzakerelerin başlaması için fırsat vardı." ifadesini kullandı.

TOPLANTIDAN İLK KARELER GELDİ

Ekonomi kurmaylarını toplayan Putin'in toplantı masasının diğer ucuna oturduğu ve kritik toplantıya başkanlık ettiği görüldü.

Bürokratların düşünceli ve gergin anları, fotoğraflara da yansıdı.

Vladimir Putin, ekonomi kurmaylarıyla görüştü

PUTİN, FAİZ ORANININ YÜZDE 20’DE SABİT KALMASI TALİMATINI VERDİ

Toplantının ardından Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, faiz oranlarının yüzde 20 düzeyine çıkarıldığını hatırlattı.

Peskov, “Ekonomik meselelerle ilgili toplantıda Başkan Putin, yüzde 20’ye çıkarılan faiz oranının bu seviyede kalması talimatını verdi.” dedi.

Vladimir Putin, ekonomi kurmaylarıyla görüştü

Vladimir Putin, ekonomi kurmaylarıyla görüştü

Vladimir Putin, ekonomi kurmaylarıyla görüştü

Ruble yaptırımların etkisiyle çakıldı HABERİ İÇİN TIKLAYIN

Vladimir Putin, ekonomi kurmaylarıyla görüştü