Kremlin: Ukrayna müzakereyi reddetti
AA & Ensonhaber

Rusya-Ukrayna arasında başlayan savaşta 3'üncü gün...

Rus ordusu Ukrayna topraklarını bombalamayı sürdürürken; Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, geçtiğimiz gün Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e müzakere için masaya oturma çağrısı yapmıştı.

Çağrıya Kremlin'den jet yanıt gelimiş, görüşmeler için Rus heyetlerin Minsk bölgesine gönderilemeye hazır olduğu dile getirilmişti.

Taraflar arasında diyalog sürecinin devreye girmesi beklenirken Kremlin'den yeni bir açıklama geldi.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Ukrayna'nın müzakereyi reddettiğini belirtti.

"RUS ORDUSU YENİDEN SALDIRIYOR"

Bunun üzerine Vladimir Putin'in 'durma' talimatını geri çektiğini vurgulayan Peskov, "Rusya'nın askeri operasyon planı yeniden başladı. Bugün öğleden sonra ana güçler ilerlemeye devam etti." ifadelerine yer verdi.

UKRAYNA: KOŞULLAR KABUL EDİLEMEZDİ

Vladimir Zelenskiy'in danışmanı da Kremlin'in açıklamasının ardından konuya dair bilgi vererek "Koşullar kabul edilemez olduğu için müzakereler reddedildi." dedi.

Kremlin: Ukrayna müzakereyi reddetti

"TÜM İSTİKAMETLERDE SALDIRI EMRİ VERİLDİ"

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, ülkesinin Ukrayna'ya saldırısına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Karadeniz'deki Yılan Adası civarında Ukrayna donanmasına ait 6 geminin batırıldığını belirten Konaşenkov, "Ukrayna gemileri, Yılan Adası yakınlarında Rus gemilerine saldırdığında, ABD'ye ait RQ-4 Global Hawk ve MQ-9A Ripper stratejik insansız hava araçları (İHA) kışkırtma yapılan bölgede geziyordu." dedi.

Konaşenkov, ABD'ye ait İHA'ların Ukrayna gemilerini yönlendirdiğini tahmin ettiklerini söyledi.

Ukrayna'nın Rusya ile müzakereleri reddetmesi nedeniyle saldırıları yoğunlaştıracaklarını kaydeden Konaşenkov, "Kiev'in müzakereyi reddetmesi üzerine tüm birliklere bütün istikametlerde saldırıya geçme emri verildi." ifadesini kullandı.

"YERLEŞİM YERLERİNİ VURMUYORUZ"

Bugün Sçastye, Muratovo, Starognatovka, Oktyabrskaya ve Pavlopol yerleşim yerlerinin kontrol altına alındığını aktaran Konaşenkov, "Ukrayna halkına sesleniyoruz. Kiev'deki suçlu yetkililerden, evlerindeki ve şehirlerin yerleşim alanlarındaki tüm ağır silahları derhal kaldırmalarını talep edin. Rus silahlı kuvvetlerinin Ukrayna şehirlerinin hiçbir yerleşim alanını vurmadığını bir kez daha vurgulamak isterim." diye konuştu.