Macron, Lübnan Cumhurbaşkanı Avn'ı yanından uzaklaştırdı
ensonhaber.com

Beyrut'taki patlamanın ardından Lübnan'a destek görüşmesi, Fransa ve Birleşmiş Milletler'in (BM) öncülüğünde telekonferansla gerçekleştirildi

YANINDAN UZAKLAŞTIRDI

Görüşmenin ardından Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn birlikte dışarı çıkarken görüntülendi.

Macron ve Avn gazetecilerin yanına geldiğinde, Macron'un Lübnan Cumhurbaşkanı Avn'ı kameraların önünden uzaklaştırması oldukça dikkat çekti.

Macron Lübnan Cumhurbaşkanı Avn'ı yanından uzaklaştırdı VİDEO

Macron, Lübnan Cumhurbaşkanı Avn'ı yanından uzaklaştırdı

"SÖZ KONUSU KRİZLERLE MÜCADELE ETMEK BU ÜLKENİN GÜCÜNÜ AŞIYOR"

Düzenlenen konferansta büyük bir patlamayla sarsılan Beyrut'ta ihtiyaçların oldukça fazla olduğu ve kış aylarından önce bu ihtiyaçların karşılanması konusunda acele ettiklerini söyleyen Avn, "Bizler, koronavirüs etkilerinin yanı sıra ekonomik, finansal ve mülteci krizleriyle boğuştuğumuz sırada bir depreme yakalandık. Dolayısıyla söz konusu krizlerle mücadele etmek bu ülkenin gücünü aşıyor." dedi.

Cumhurbaşkanı Avn, "Beyrut'un yaşanan şiddetli patlamanın öncesine dönmesi için büyük yerel ve uluslararası çabalar gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Macron, Lübnan Cumhurbaşkanı Avn'ı yanından uzaklaştırdı

"PATLAMA HAKKINDA ULUSLARARASI SORUŞTURMA ZAMAN KAYBI OLACAKTIR"

Avn, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, “Beyrut Limanı’nda meydana gelen patlama hakkında uluslararası soruşturma yapılması zaman kaybı olacaktır.” dedi.

Avn, geçtiğimiz günlerde ise patlama ile ilgili yaptığı açıklamada, patlamaya ilişkin yürütülen soruşturmanın uluslararası yapılmasına yönelik gelen taleplerin gerçeği saptırma girişimi olarak nitelendirmişti.

Macron, Lübnan Cumhurbaşkanı Avn'ı yanından uzaklaştırdı