Rusya, Kiev’de lojistik deposunu vurdu: 28 ölü
İHA

Rusya’nın Ukrayna topraklarına yönelik başlattığı askeri harekatın beşinci gününde saldırılar devam ediyor.

28 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Rus birlikleri başkent Kiev’deki bir lojistik deposunu balistik füzelerle vurdu. Temel ihtiyaçların muhafaza edildiği ve saldırıların ardından harabeye dönen depoda ilk patlamalarda 6 kişi, toplamda ise 28 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladmir Zelenskiy, Rus birliklerinin sürekli olarak lojistik noktaları hedef aldığını ve ciddi zarar meydana geldiğini açıklamıştı.

Rus ordusunun gün içinde Ukrayna'nın Luhansk bölgesindeki Kreminna kentine doğru ilerlediğini ve Zamojne yerleşim birimini ele geçirdiklerini belirten Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, şunları kaydetti:

Rusya, Kiev’de lojistik deposunu vurdu: 28 ölü - Video

"1146 ASKERİ ALTYAPI RUS GÜÇLERİ TARAFINDAN İMHA EDİLDİ"

"Operasyonun başlamasından bu yana 1146 askeri altyapı Rus askeri güçleri tarafından imha edildi. Bunların arasında 31 komuta ve iletişim merkezi, 81 'S-300', 'Buk M-1' ve 'Osa' hava savunma füze sistemi ve 75 radar istasyonu bulunuyor."

Ayrıca, Ukrayna'ya ait 6 askeri konvoyun yok edildiğini aktaran Konaşenkov, "311 tank ve çeşitli askeri teçhizat, 42 uçak ile helikopter, 51 çok namlulu roketatar, 141 topçu ve 263 özel askeri teçhizat imha edildi." dedi.

110 Ukrayna askerinin esir alındığını ifade eden Konaşenkov, Avrupa'nın en büyük nükleer santrali olarak bilinen Zaporojye Nükleer Santrali etrafındaki alanın Rus askerleri tarafından tamamıyla kontrol altında olduğunu ileri sürdü.

Rusya, Kiev’de lojistik deposunu vurdu: 28 ölü

Rusya, Kiev’de lojistik deposunu vurdu: 28 ölü

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)