Rus ordusunu Yanukovich çağırdı iddiası

Rus ordusunu Yanukovich çağırdı iddiası

Rusya'nın BM Daimi Temsilcisi Vitaly Churkin, Ukrayna'da iktidardan devrilen eski Devlet Başkanı Viktor Yanukovich'in, Rusya Devlet Başkanı Viladimir Putin'e bir mektup yazarak, "ülkede huzur ve düzeni sağlamak için Rus ordusunu göndermesini istediğini" söyledi.

YANUKOVİCH'TEN PUTİN'E: RUS ORDUSUNU UKRAYNA'YA GÖNDERİN

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde, Yanukovich'in yazdığı mektubun bir kopyasını da gösteren Vitaly Churkin, mektuptan şunları okudu: "Batılı ülkelerin etkisi altında, açıkça şiddet ve terör hareketleri var. İnsanlar konuştukları dil yada politik nedenlerle kovuşturmaya uğruyor. Bu durumda, Başkan Putin'nden, Rusya Federasyonu Silahlı Kuvvetleri'ni, düzeni sağlamak, barışı ve Ukrayna halkını korumak üzere, Ukrayna'ya yollamasını istiyorum".

Güvenlik Konseyi'nde, ABD, Fransa, İngiltere, Çin, Avusturalya Daimi Temsilcileri de birer konuşma yaptı. Rusya'yı eleştiren ve kınayan açıklamalar yapan diplomatlar, Rusya'dan, askerlerini bir an önce Kırım'dan çekmesini, uluslararası hukuk kurallarına uymasını, Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne saygı göstermesi çağrılarında bulundu.