Rusya Liberal Demokrat Parti lideri: Devlet görevlisi en fazla 100 kilo olmalı
ensonhaber.com

Rusya Liberal Demokrat Parti lideri Vladimir Jirinovski, Komsomolskaya Pravda radyosuna verdiği demeçte devlet görevlileri için ilginç bir öneride bulundu.

EN FAZLA 100 KİLO OLMALI

Devlet görevlileri için vücut ağırlığı standardının en fazla 100 kilogram olması gerektiğini savunan Jirinovski, öfkeli bir üslupla, “Devlet görevlisinin ağırlığı en fazla 100 kilogram olmalı. 120, 150 kilogram da ne demek?” açıklamasını yaptı.

''YASAL SINIRLAMA GETİRİLMELİ''

Sıradan vatandaşlara da hiç acımayan politikacı, bu kişilerin vücut ağırlıklarının 80 kilogramla sınırlı olması gerektiğini savundu ve bu yönde yasal sınırlama getirilmesini önerdi.

Devletin fazla kilolu kişilerin tedavisi için çok fazla para harcamak zorunda kaldığını vurgulayan Jirinovski, “Aynı zamanda kendilerini normal hisseden kişilere yönelik devlet ödenekleri eksik kalıyor” ifadelerini kullandı.

Jirinovskiy daha önce Devlet Duması toplantılarında şişelerdeki suyu bitirmeyen milletvekillerine israfın önlenmesi için suyun daha küçük şişelerde verilmesini, ayrıca parlamentoda ‘Pepsi’ günlerinin düzenlemesini önermişti.

Rusya Liberal Demokrat Parti lideri: Devlet görevlisi en fazla 100 kilo olmalı