Rusya’da 7 diplomat hakkında sınır dışı kararı
AA

Rusya Dışişleri Bakanlığı, 7 diplomatın ‘istenmeyen kişi’ olarak ilan edildiğini duyurdu.

Karar; Litvanya'nın Moskova Büyükelçisi Eitvydas Bayarunas, Letonya’nın Moskova Büyükelçisi Maris Riekstinş ve Estonya'nın Moskova Büyükelçiliği Müsteşarı Piret Reintamm Benno’nun bakanlığa çağırılıp sınır dışı edilmelerinin ardından geldi.

Yapılan açıklamada, ‘temelsiz ve kışkırtıcı’ bir şekilde sınır dışı edilme kararının sert bir şekilde protesto edildiği ifade edildi.

Ayrıca Vilnius, Riga ve Tallin’in, Rusya’ya karşı açık şekilde düşmanca bir yol izlemeye devam ettiği vurgulandı.

7 GÜN VERİLDİ

Çekya ile Baltık ülkelerinin Rusya’ya karşı dayanışma içinde oldukları ifade edilen açıklamada, "Mütekabiliyet ilkesine dayalı olarak Litvanya Büyükelçiliğinden 2, Letonya ve Estonya Büyükelçiliklerinden de 1’er çalışanın Rusya’yı 7 gün içerisinde terk etmesi istendi." sözleri kullanıldı.

“ABSÜRT SUÇLAMALAR İLE İSTENMEYEN KİŞİ İLAN EDİLDİLER”

Slovakya’nın 3 Rus diplomatı absürt ve uydurulmuş suçlamalarla ‘istenmeyen kişi’ ilan ettiğinin yazıldığı açıklamada, Slovakya’nın Rusya karşıtı kampanyalarla Çekya ile ‘sahte’ bir dayanışma sergilediği ifade edildi.

MÜTEKABİLİYET GEREĞİ İLAN EDİLDİ

Estonya Büyükelçisi Lubomir Rehak’ın da Rusya Dışişleri Bakanlığına çağrılarak nota verildiği, 3 Estonyalı diplomatın mütekabiliyet gereği ‘istenmeyen kişi’ ilan edildiği belirtildi.

Diplomatların, 5 Mayıs’a kadar Rusya’yı terk etmeleri istendi.

Rusya’da 7 diplomat hakkında sınır dışı kararı

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)