Sorusuna yanıt alamayan gazetecilerden Biden'a tepki
AA & Ensonhaber

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırılmasının ardından ilk kez konuşan ABD Başkanı Joe Biden, Rusya'ya yönelik yapılacak ek yaptırımları açıkladı.

SORU ALMAYAN BIDEN'A GAZETECİLERDEN TEPKİ

Konuşmalarının ardından gazeteciler, Biden'a peş peşe sorular sordu.

Sorulara yanıt vermeyen Biden'a basın mensupları "Why Not (Neden)" diyerek tepki gösterdi.

Sorusuna yanıt alamayan gazetecilerden Biden'a tepki VİDEO

Sorusuna yanıt alamayan gazetecilerden Biden'a tepki

Sorusuna yanıt alamayan gazetecilerden Biden'a tepki

"PUTİN YÖNETİMİ SAVAŞI SEÇTİ"

Açıklamasında "Putin yönetimi savaşı seçti" diyen Biden, şu ifadeleri kullandı:

"Haftalardır bu durum gerçekleşmesin diye uyarılarımızı yaptık. Ukrayna sanki Rusya'ya yönelik bir saldırı içerisindeymiş gibi temelsiz bir yaklaşımla Rusya saldırıyı başlattı. Rusya'nın planları siber saldırılarla da devam etmekte. Putin yönetimi saldırı ve savaşı seçti. Şimdi ise sonuçlarıyla yüzleşecek. Uygulayacağımız yaptırımlar önemli sonuçlar ortaya koyacak.

"RUS BANKALARININ 1 TRİLYONLUK VARLIKLARINA YAPTIRIM UYGULANDI"

Rusya'nın uzun vadede etkileneceği şekilde yaptırımları ortaya koyuyoruz.  Rusya'da borsa tarihte görülmedik şekilde düştü. 4 bankaya daha yaptırım uygulayarak bazı varlık blokajı ortaya koyduk. Rus bankalarının 1 trilyonluk varlıklarına yaptırım uygulandı.

"RUSYA'NIN STRATEJİK HEDEFLERİ UZUN VADELİ ETKİLENECEK"

Küresel enerji tedarikini güvence altına almak için çalışıyoruz. Amerikan petrol ve gaz şirketleri, kârlarını artırmak için fiyatlarını artırmak için bu anı istismar etmemelidir.  Finansal sektörler, staratejik sektörler hepsi etkilenecek. Rusyanın teknolojiyle ilgili ihracatının yarısı da bundan etkilenecek. Rusyanın stratejik hedefleri uzun vadeli olarak etkilenecek.

"UKRAYNA'DA GÜÇLERİMİZ OLMAYACAK"

Yarın NATO'da bir toplantı gerçekleşecek ve müttevik liderler biraraya gelecek. Ukrayna'da güçlerimiz olmayacak. ABD güçleri Ukrayna'da savşmayacak. Bizler kendi kapasitemiz içerisinde Amerikan halkının korunması için herşeyi yapmaktayız.

Sorusuna yanıt alamayan gazetecilerden Biden'a tepki

"YAPTIRIMLAR FÜZELER KADAR ETKİLİ OLACAK"

Bu saldırganlık cevapsız bırakılamaz. Siber savunma konusunda da hazırlıklarımız bulunmakta ve bu konularda da çalışmaktayız. Zelenskiy ile dün görüştüm. ABD müttefikleriyle beraber.  Putin bu şekilde güç kullanarak sınırların değişmeyeceğini bilmeli. Saldırganlığı seçmenin sonuçları olacağını bilmeli.  Rusya'nın yaşananlardan stratejik ve ekonomik olarak çok çok etkileneceğini göreceksiniz. Yaptırımlar füzeler kadar etkili olacak.

"PUTİN'LE KONUŞMAK GİBİ BİR PLANIM YOK"

Bu süreçten bizler daha güçlü çıkarken Rusya daha zayıf çıkacak göreceksiniz. Putin gibi baskıcı ve tiran kişiler bu şekilde özgürlüklerin karşısına çıkamayacağını görecek. Putin'in uluslararası sahneden dışlanmasını sağlayacağız. Putin'le konuşmak gibi bir planım yok.

"YAPTIRIMLAR SWIFT SİSTEMİNDEN ÇIKARILMASINI AŞMAKTA"

Yaptırımlar Rusya'nın Swift sisteminden çıkarılmasını aşmakta. ABD-Rusya ilişkilerinde büyük bir kırılma var. Yaşananlara dünyanın büyük bir kısmı karşı."

Sorusuna yanıt alamayan gazetecilerden Biden'a tepki