Suriye muhalefetinin başkanı: Ülkemize dönmek istiyoruz
DHA

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu Başkanı Salim el Muslat, Suriye Ulusal Koalisyonu Genel Merkezi'nde gazetecilerle bir araya geldi.

Toplantıda, Suriye'deki son durum ve Ukrayna'daki savaş süreci konuşuldu.

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu Başkanı Salim el Muslat, Türkiye'ye teşekkür ederek sözlerine başladı.

Salim el Muslat, Suriyeli iş insanlarının Türkiye'ye yatırım yaptığını belirterek şu ifadeleri kullandı:

“YATIRIMCILAR TÜRKİYE'YE YATIRIM YAPMAK KONUSUNDA BURAYI KENDİ VATANI GİBİ GÖRDÜLER”

“Bu bizim görevimiz çünkü Türkiye bize kucak açtı. Burası bizim ikinci vatanımız oldu. Suriyeli yatırımcılar Türkiye'ye yatırım yapmak konusunda burayı kendi vatanı gibi gördüler. Suriye'de kurtarılmış bölgelerde tek bir yönetim olmalı. O bölgede üniversite okul ve hastane yapılmalı. Bu konudan Türkiye'den destek gerekli. Türk devletine teşekkür ediyorum.

Suriye muhalefetinin başkanı: Ülkemize dönmek istiyoruz ViDEO

“BİZ VE MÜLTECİLERİN ASIL HEDEFİ VATANIMIZA DÖNMEK”

Türk milleti bize evini yüreğini açtı. Türkiye'de yaklaşık 4 milyon Suriyeli var. Bu durum Türkiye'nin güçlü devletlerden biri olduğunu gösteriyor. Uluslararası arenada önemlidir. Bizim bir felaketimiz Suriye'deki diktatörlük rejimidir. İki ülkenin kardeşçe yaşamasını istiyoruz. Biz ve mültecilerin asıl hedefi vatanımıza dönmek. Bu da siyasi bir değişimin olması gerekir.

Suriye muhalefetinin başkanı: Ülkemize dönmek istiyoruz

“TÜRKİYE, BİZİM İYİ OLMAMIZI İSTİYOR AMA YETMİYOR”

Güvenli bir ülkeye dönmek istiyoruz. Rejim bertaraf edilmeli, kökü kazınmalı. Elimizden geldiği kadar siyasi kurallara uyduk. Birleşmiş Milletler kararları maalesef gerçekleşmedi. Türkiye, bizim iyi olmamızı istiyor ama yetmiyor. Diğer ülkeler de bizi yalnız bırakmamalı.

“TÜRKİYE TÜM ÜLKELERİN YAPMADIĞINI YAPTI”

Suriye bir işgal altında. İran bizi işgal etti. Mezhepsel milisleri ile bizi işgal ettiler. İran bunları destekliyor. Türkiye'deki zorlukları azaltmak istiyoruz. Beraber çalışmak istiyoruz. Siyasi kurallar içerisinde çok çalışmamız gerekiyor. En azından kurtulmuş bazı bölgelere dönüşüm isteriz. Diktatör rejiminin bitmesini ve gitmelerini istiyoruz. Türkiye tüm ülkelerin yapmadığını yaptı. Biz bir an önce ülkemize dönmek istiyoruz, Türk kardeşlerimize zorluk çektirmek istemiyoruz ama uluslararası bir irade olmadı.”

Suriye muhalefetinin başkanı: Ülkemize dönmek istiyoruz

“UKRAYNA'DA GÖRDÜĞÜMÜZÜ BİZ ZATEN YAŞIYORUZ”

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalini kınayan Salim el Muslat, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ukrayna’da gördüğümüzü biz zaten yaşıyoruz. 2015 yılından beridir Rusların uçaklarla ülkemize girmesinden dolayı çok kişiyi kaybettik. Hiçbir sivil halka saldırıda bulunulmaz. Rejimin Ruslara destek olmasını da kınıyoruz. Esad rejimi kendi halkı için değil kendisi için bunları yapıyor.”

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)