- Haberler
- Dünya Haberleri
- Suriye Ulusal Koalisyonu: Cenevre'ye katılıyoruz
Suriye Ulusal Koalisyonu: Cenevre'ye katılıyoruz
- 28.11.2013 - 15:44

Suriye'nin ana muhalefet grubu Suriye Ulusal Koalisyonu lideri Ahmed Carba, Suriye'deki iç savaşı sona erdirme amacıyla Ocak ayında Cenevre'de düzenlenmesi planlanan barış görüşmelerine katılacağını açıkladı.
'GÖRÜŞMELERİ LİDERLİK GEÇİŞİ OLARAK GÖRÜYORUZ'
Suriye Ulusal Koalisyonu lideri Carba, koalisyonun görüşmeleri 'liderlik geçişi' olarak gördüğünü belirtti. Görüşmelere katılacaklarını açıklayan Suriye hükümeti ise 'iktidar devir teslimini' müzakere etmeyeceklerini ifade etti. Özgür Suriye Ordusu ise Cenevre'ye gitmeyeceklerini duyurmuştu.
'KOALİSYONUN ÇOĞUNLUĞU KABUL GÖRDÜ'
Carba, 'Cenevre konusunda pozisyonumuz açık. Ulusal Koalisyon’un son toplantısında Cenevre 2'ye katılımla ilgili kapsamlı ve açık görüşümüzü sunduk. Bu görüş koalisyonun çoğunluğu tarafından da kabul gördü' diye konuştu.
'SURİYE HALKININ TALEPLERİ DİLE GETİRİLECEK'
Koalisyon lideri, 'Esad’ın parçası olması samimi demokratik dönüşümün' gerekli olduğunu belirterek, 'Ülkenin yok edilmesinden sorumlu bir bireyin ülkenin yeniden inşa edilmesinden sorumlu olması mümkün değildir.' ifadelerini kullandı. Suriye Dışişleri Bakanı ise hükümet adına Cenevre'ye gidecek heyetin "başta terörün sonlandırılması olmak üzere Suriye halkının taleplerini dile getireceğini" dile getirmişti.
Diğer yandan, Şam'ın doğusu ve güneybatıdaki Golan tepelerinde Perşembe günü çatışma çıktığı haberleri geldi.