- Haberler
- Dünya Haberleri
- Suriyeliler Esad'ın ele geçirdiği Humus'a dönüyor İZLE
Suriyeliler Esad'ın ele geçirdiği Humus'a dönüyor İZLE
- 10.05.2014 - 16:21

Birleşmiş Milletler'in gözetiminde Suriyeli muhaliflerin kentten ayrılmasıyla, rejime bağlı güçler Humus'a girdi. Ardından da savaş nedeniyle kaçmak zorunda kalan Humuslular, yeniden şehirlerine ayak bastı.
Suriyeliler Esad'ın ele geçirdiği Humus'a dönüyor İZLE
TOPRAĞI ÖPTÜLER
İç savaşın sürdüğü üç yıldan bu yana evlerinden uzak yaşayan Suriyelilerin kente girişlerinde duygusal anlar yaşandı. Virane haldeki şehirde evlerini bıraktıkları gibi bulamayan savaşzedeler, yine de "vatanında" olmanın verdiği mutlulukla toprağı öptüler.
ŞEHİR HARABE HALDE
Gazetecilerin, hala patlayıcıların olduğu düşünülen şehirden geçtiği fotoğraflar ise ürkütücü. Sanki büyük bir deprem geçirmiş izlenimi veren şehir harabeye dönmüş durumda. Sokaklar, moloz ve enkaz içinde. Binaların duvarlarındaki büyük delikler ise savaşın boyutunu gözler önüne seriyor.