Suudi Arabistan'da 34 kadının ataması yapıldı
AA

Riyad yönetimi, ülkede son dönemde yaşanan değişim rüzgarlarını sürdürüyor.

Daha önce kadınların araba kullanmasına izin verilen ve konserlerin düzenlenmeye başladığı ülkede Harameyn İşleri Başkanlığı'na atamalar gerçekleştirildi.

Kabe İmamı: 34 kadının yönetici olmasına karar verdik

Mescid-i Haram ve Mescid-i Nebevi (Harameyn) İşleri Genel Başkanı ve Kabe İmamı Abdurrahman es-Sudeysi, "kabiliyetli 34 kadının" kurumun idare ve farklı birimlerine yönetici olarak atanması kararı alındığını belirtti.

Söz konusu kararın, Suudi Arabistanlı kadınlara yönelik niteliksel değişim çabaları kapsamında alındığına işaret edildi. Bu adımla kutsal toprakların ziyaretçilerine sunulan hizmetleri geliştirmenin hedeflendiği vurgulandı.

Farklı alanlarda görev alabilecekler

Kadınlara tevdi edilen görevler arasında Harameyn İşleri Başkan Yardımcısı Vekilliği ve birim müdürlükleri de var. Bu kararla kadınlar; akademi, medya, halkla ilişkiler, sosyal hizmetler, kültür ve bilimsel alanlarda yönetici olarak görev alabilecek.

Merkezi Mekke'de bulunan Harameyn İşleri Başkanlığı, Mekke ve Medine'deki kutsal mekanlarla ilgili kurum ve oluşumları bünyesinde barındırıyor.

Suudi Arabistan'da daha önce kadınların aldığı görevler

Harameyn İşleri Başkanlığı, Ağustos 2021'de ilk defa Genel Başkan Yardımcılığı'na 2 kadının atandığını açıklamıştı.

Suudi Arabistan Demiryolları da 1 Ocak 2023'te 32 kadının Harameyn Yüksek Hızlı Treni'nde göreve başladığını duyurmuştu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)