Terör örgütü YPG/PKK, Kamışlı'da Esad rejimi güçlerini kuşattı
AA

Terör örgütü YPG/PKK, Suriye'nin kuzeydoğusundaki Kamışlı ilçesinde Esad rejimine ait bir askeri bölgeyi yeniden ablukaya aldı.

Kamışlı'yı işgal eden YPG/PKK'lı teröristlerle Esad rejimi güçleri arasında 28 Aralık 2020'de fitili ateşlenen ve Rusya'nın araya girerek iki kez yatıştırdığı gerginlik, 24 saat geçmeden tekrar tırmandı.

ASKERİ BÖLGEYE GİDEN YOLLAR KAPATILDI

Suriye'nin kuzeyindeki Ayn İsa beldesinin rejim güçlerine devredilmesi konusunda bir süredir baskılara maruz kalan YPG/PKK, Haseke iline bağlı Kamışlı kent merkezinde rejim güçlerinin kontrolünde bulunan ve "Güvenlik Karesi" olarak bilinen askeri bölgeyi, dün akşam saatlerinde bir gün aranın ardından yeniden kuşattı.

Terör örgütü askeri bölgeye giden yolları kapatırken, Esad rejimi de Haseke ilinin bazı bölgelerinde varlık gösteren tüm unsurlarını, Kamışlı Havaalanı'na yaptığı silah ve mühimmat sevkiyatıyla takviye etti.

Terör örgütü YPG/PKK, Kamışlı'da Esad rejimi güçlerini kuşattı

GERİLİM NASIL BAŞLADI

Terör örgütü YPG/PKK'nın, Suriye'nin kuzeyindeki Ayn İsa beldesinin rejim güçlerine devredilmesi konusunda bir süredir baskılara maruz kalması, taraflar arasındaki gerginliğin fitilini ateşledi.

Terör örgütü bu baskılara ilk olarak 28 Aralık 2020'de Esad rejimi güçlerinin Kamışlı ilçesindeki bazı mensuplarını alıkoyarak karşılık verdi.

Rejim mensuplarının bırakılmaması üzerine, ilçedeki rejime bağlı güvenlik güçleri de örgüt üyelerinden bazılarını gözaltına aldı. Rusya'nın aynı gün araya girmesi ve alıkonanların serbest bırakılmasıyla yatışan gerginlik, 3 Ocak'ta tekrar tırmandı.

RUSYA ARAYA GİRDİ ANCAK GERGİNLİK YENİDEN TIRMANDI

Terör örgütünün Kamışlı merkezde biri rütbeli olmak üzere birkaç rejim unsurunu alıkoyması üzerine rejimin güvenlik güçleri de buna karşılık örgüt elemanlarından bazılarını alıkoydu.

YPG/PKK'nın Esad rejimine ait “Güvenlik Karesi” bölgesine 3 gün boyunca uyguladığı kuşatma, önceki gece Rusya'nın araya girmesiyle son bulsa da taraflar arasındaki gerginlik dün akşam saatlerinde tekrar başladı.

Terör örgütünün, rejime ait söz konusu askeri bölgeye ablukası sürüyor.

Terör örgütü YPG/PKK, Kamışlı'da Esad rejimi güçlerini kuşattı

HASEKE'DEKİ DURUM

Haseke genelinde örgütün işgali sürerken, Esad rejimi, il merkezindeki Kevkep Dağı, "Güvenlik Karesi" bölgesi ve 156. Tugayı kontrol ediyor.

Kamışlı ilçe merkezinde de rejime ait havaalanı, askeri tugay ile bir "Güvenlik Karesi" bölgesi yer alıyor. Haseke ilindeki bazı devlet kurumları da Esad rejimince çalıştırılıyor.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)