Timoshenko başbakan adayı olacak mı

Timoshenko başbakan adayı olacak mı

Ukrayna parlamentosunun kararıyla dün serbest bırakılan eski Başbakan Yulia Timoşenko, adının ülkedeki başbakan adayları arasında geçmesine ilişkin, aday olarak değerlendirilmek istemediğini açıkladı.

Timoşenko, resmi internet sitesi üzerinden yaptığı açıklamada, gelecek hafta belirlenmesi öngörülen başbakan adayları arasında adının geçmesinin kendisi için sürpriz olduğunu belirtti.

TİMOSHENKO: ADAY OLMAK İSTEMİYORUM

Kimseyle bu konuyu görüşmediğini aktaran Timoşenko, kendisine gösterilen güven için teşekkür etti. Eski başbakan, adaylar arasında adının geçtiğini ancak kendisinin başbakan olmak istemediğini vurguladı.

Bugün yapılan parlamento toplantısında, Cumhurbaşkanı vekaletini üstlenen Meclis Başkanı Aleksandr Turçinov, milletvekillerinden Salı gününe kadar hükümetin oluşturulmasına ilişkin görüşmelerde bulunmasını istemişti.

Milletvekili Nilokay Tomenko, parlamento kulislerinde yapılan görüşmelerde, Batkivşçina partisi lideri Arseniy Yatsenyuk, ülkenin en zengin işadamlarından biri olan Petr Poroşenko ve Yulia Timoşenko'nun adlarının başbakan adayları arasında geçtiğini kaydetmişti.