Ukrayna'nın kaçak başkanı Yanukoviç için karar verildi

Ukrayna'nın kaçak başkanı Yanukoviç için karar verildi

Eski lider Viktor Yanukoviç'in azledilmesine tepki gösteren bölgelerdeki durumun tehlikeli olduğunu kaydeden Turçinov, konuyu meclis gündemine getireceğini vurguladı. Bu arada dün kurulması beklenen ulusal birlik hükümeti görüşmeleri, yarına ertelendi.

YANUKOVİÇ İNSANLIĞA KARŞI SUÇ İŞLEDİ

Ukrayna Parlamentosu'nda yapılan oylamada; Yanukoviç'in yakalandığında Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne teslim edilmesi gerektiğine hükmedildi. Karara göre; Yanukoviç ve bazı yetkililer, 100 kişinin öldürülmesi ve 2 bin kişinin yaralanmasından sorumlu olarak insanlığa karşı suç işledi. Nerede olduğu bilinmeyen Yanukoviç için tutuklama emri çıkarılmıştı.

KLUYEV SALDIRIYA UĞRADIĞINDA YANUKOVİÇ'LE BİRLİKTE MİYDİ BİLİNMİYOR

Henüz doğrulanmayan haberlerde Yanukoviç'in Kırım'da olduğu öne sürülüyor. Bu arada kaçak devlet başkanı Yanukoviç'in yardımcısı Andriy Kluyev silahlı saldırıda yaralandı. Bacağından vurulan Kluyev'in saldırıya uğradığı sırada Yanukoviç'le birlikte olup olmadığı açıklanmadı.

KLİÇKO 25 MAYIS'TAKİ SEÇİMLERDE ADAY OLACAK

Cu­mar­te­si gü­nü ha­pis­ten çı­kan Es­ki Baş­ba­kan Yu­li­a Ti­mo­şen­ko, ku­ru­la­cak bir­lik hü­kü­me­tin­de baş­ba­kan ol­ma­ya­ca­ğı­nı açık­lar­ken, gö­zü­nü dev­let baş­kan­lı­ğı­na dik­ti. Önü­müz­de­ki gün­ler­de te­da­vi için Baş­ba­kan An­ge­la Mer­ke­l'in da­vet­li­si ola­rak Almanya'ya gi­de­cek. Ti­mo­şen­ko­'nun dö­nüş­te aday­lı­ğı­nı açık­la­ya­ca­ğı bil­di­ril­di. Ayaklan­ma­nın li­der­le­rin­den es­ki bok­sör Vi­ta­liy Kliç­ko da 25 Ma­yı­s'ta ya­pı­la­cak seçimler­de aday ola­ca­ğı­nı açık­la­dı.