Viktor Yanukoviç: Yanıldım duygularımla hareket ettim

Viktor Yanukoviç: Yanıldım duygularımla hareket ettim

Yanukoviç, Associated Press ajansı ve Rus devlet televizyonu NTV ile söyleşi yaptı. Söyleşide zaman zaman gözleri dolan Yanukoviç, Ukrayna'dan tek taraflı
bağımsızlık ilan eden ve Rusya ile ilhak anlaşması imzalayan Kırım'ın tekrar
Ukrayna'ya katılması için Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile müzakerelerde
bulunmayı ümit ettiğini belirtti.

YOLSUZLUK İDDİALARINI YALANLADI

"Kırım bir trajedi, büyük bir trajedi" diyen Yanukoviç, iktidarda kalmış olması halinde böyle bir durumun yaşanmamış olacağını savundu. Hakkındaki yolsuzluk iddialarını da yalanlayan Yanukoviç, başkent Kiev'in dışındaki rezidansını kendi parasıyla yaptırdığını ileri sürdü ve şubat ayındaki gösteriler sırasında yaklaşık 80 protestocunun keskin nişancı ateşiyle öldürülmesinde sorumluluğunun bulunmadığını da iddia etti.

''YENİ GÖRÜŞMELER UMUYORUM''

Viktor Yanukoviç, Rusya'ya geldiğinden beri Putin ile iki kez telefonda, bir kez de yüz yüze görüştüğünü, bu görüşmelerin "zor" geçtiğini ve Kırım'ın yeniden Ukrayna'ya katılması için müzakerelerde bulunmak üzere Rusya lideriyle yeni görüşmeler yapmayı umduğunu aktardı. Yanukoviç, "Kırım'ın azami ölçüde bağımsız ancak Ukrayna'nın parçası olabileceği yollar aramalıyız" diye konuştu.

''YANILDIM, DUYGULARIMLA HAREKET ETTİM''

Viktor Yanukoviç ayrıca Kırım'da mart ayında yapılan referandumun, Ukrayna'daki radikal milliyetçilerin tehditlerine bir yanıt olduğunu düşündüğünü ifade ederek, Rusya'dan Ukrayna halkını korumak için ülkeye asker göndermesini talep etmesinin hata olduğunu söyledi ve "Yanıldım. Duygularımla hareket ettim" dedi. Yanukoviç, gösteriler yoğunlaştığı esnada canını vermeye hazır bulunduğunu ancak bunu yapmanın, zorla iktidarı ele geçiren "neo-faşistlere" ödül olacağını fark ettiğini vurguladı.

Viktor Yanukoviç, Kiev'den ayrılırken konvoyuna makineli tüfeklerden ateş açıldığını da iddia etti.