Vladimir Putin: Kiev yönetimini müzakere masasına oturmaya çağırıyoruz

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin; Ukrayna’nın Donetsk, Luhansk, Herson ve Zaporijya bölgelerinin ilhakını resmen açıkladı.

Putin, söz konusu b ölgelerin Rusya'ya bağlanmasına yönelik anlaşmaları imzaladı.

Böylelikle Rusya, Kırım’dan sonra 4 bölgenin daha ilhakını duyurarak, Ukrayna'nın yaklaşık yüzde 15'ini topraklarına kattığını ilan etmiş oldu.

Kremlin Sarayı’nda düzenlenen törende açıklamalarda bulunan Putin, “Batı'nın beni duymasını istiyoruz; bu dört bölgedeki insanları artık bizim vatandaşımız olmuştur. Biz Kiev rejimine düşmanlığı bir an önce kenara koyması çağrısını yaptık. Donetsk, Luhansk, Zaporijya ve Herson'u tartışmayacağız.” dedi.

Putin, Rusya’ya katacakları bölgeleri müzakere konusu etmeyeceklerini belirterek, “Kiev yönetimini, askeri eylemleri durdurmaya ve müzakere masasına oturmaya çağırıyoruz.” dedi.

"Halkın yaptığı seçimleri artık tartışmayacağız"

Putin'in açıklamalarında öne çıkan diğer başlıklar ise şöyle oldu:

"Kiev idaresinin bunu duymasını istiyorum: Donetsk, Luhansk, Zaporijya ve Herson' da yaşan insanlar, her zaman için bizim vatandaşımız oluyor artık. Biz Kiev’i acilen ateşkese askeri operasyonlarını durdurmaya, müzakereye dönmeye çağırıyoruz. Çünkü Donetsk, Luhansk, Zaporijya ve Herson halkının yaptığı seçimleri artık tartışmayacağız. Ve bugün Kiev yönetimi, halkın iradesine saygıyla yaklaşmalı.

"Topraklarımızı elimizde olan tüm yöntemlerle koruyacağız"

Biz kendi topraklarımızı elimizde olan tüm yöntemlerle koruyacağız. Yıkılan şehirlerimizi yeniden kuracağız. Güvenliğimizi artıracağız. Yeni bölgelerimizdeki insanlarımıza güvenli ve iyi bir gelecek için elimizden geleni yapacağız.

Vladimir Putin: Kiev yönetimini müzakere masasına oturmaya çağırıyoruz

"Batı bize karşı maskelerini attı"

Askerlerimize hitap etmek istiyorum. Onların anne babalarına, eşlerine ve çocuklarına seslenmek istiyorum. Çünkü onlar bizim düşmanımıza karşı duruyor. Ukrayna’daki kardeşlerimiz kendi gözleriyle gördüler ki Batı bize karşı maskelerini attı, kim olduklarını gösterdiler.

Vladimir Putin: Kiev yönetimini müzakere masasına oturmaya çağırıyoruz VİDEO

"Rusya artık ayağa kalktı"

90’lı yılları hatırlayın korkunç açlık ve ümitsizlikle dolu. Fakat onlar da geçmişti kaldı. Çünkü Rusya artık ayağa kalktı. Rusya’yı yıkmaya çalışan güçlere rağmen biz ayakta durmaya devam ediyoruz.

"Kimseye dolar üzerinden zenginliklerimizi çalmaya müsaade etmeyeceğiz"

Kimse zengin Rusya’yı görmek istemiyor. Fakat biz kimseye boyun eğmeyeceğiz. Kimseye dolar üzerinden zenginliklerimizi çalmaya müsaade etmeyeceğiz. Bizim için önemli olan hak ve adalettir. Batı suçlarının cezalandırılmayacağını düşünüyor fakat herkes kendi yerini bulacak. Sözlerini tutmuyorlar, söyledikleri her şey yalan çıkıyor. NATO’yu genişletmemeye söz veriyorlar tutmuyorlar.

Vladimir Putin: Kiev yönetimini müzakere masasına oturmaya çağırıyoruz

"Her şey totaliter rejime benzemeye başladı"

Batı kendisine uygun bir adaleti savunuyor fakat nereden geldi bu kurallar? Bu kuralları kimle görüştüler. Sadece yalan ve palavra, her şey yalan. Batı bütün sınırlara tehdittir bugün. Bugün sınırların nereden geçeceğiniz karar veriyor. Bu hakkı onlara kim verdi? Bu yüzden Donetsk, Luhansk, Zaporijya ve Herson'daki insanların iradelerine karşı duruyorlar. Batı eliti uluslararası hukuk nedir unutuyor. Her şey totaliter rejime benzemeye başladı.

Daha fazla yalanı yaymaya devam ediyorlar. Etnik temizlik yapıyorlar. Biz böyle siyasi Nazilere karşı duracağız.

"Soykırım her yerde devam ediyor"

Bugün dünyada gördüğüm şey ırkçılıktır. Bizimle olmayan bize karşı diyorlar. Bu çok ilginç ve acayip. Sorumluluğu başkalarına atıyorlar. İstedikleri şeyleri herkes yapmak zorunda sanıyorlar bu ta orta asırlarda başladı. Soykırım her yerde devam ediyor. Biz Rusya’da güçlü bir devlet kurduk. Hep birlikte geliştik ve Rusçayı koruduk. Tabii ki her zaman bizi yıkmak istediler.

"Biz her şeyi hatırlıyoruz, unutmadık"

Rusya’nın bütün zenginliklerini çalmak için Batı elinden geleni yaptı. Bunu yaparken bize dost dedi. Biz her şeyi hatırlıyoruz, unutmadık. Bugün 4 bölgede insanlar kendi iradelerini bildirdiler. Batılı ülkeler yüzyıllarca demokrasi temsilcisi olarak kendilerini takdim etti. Ama onlar kölelik yaptırdılar.

"Nükleer tehdit asıl onlardır"

Bu demokrasi yalandır ve ikiyüzlüdür. ABD 2 defa nükleer kullandı. ABD ve İngiltere birçok şehri yerle bir etti. Herkese görünür bir şekilde yaptılar. Nükleer tehdit asıl onlardır."

Vladimir Putin: Kiev yönetimini müzakere masasına oturmaya çağırıyoruz

Vladimir Putin: Kiev yönetimini müzakere masasına oturmaya çağırıyoruz