Dünyaca ünlü Kaputaş Plajı'nı belediye işletecek
DHA

antalya

Antalya'nın Kaş ilçesindeki dünyaca ünlü Kaputaş Plajı'nın işletmesini alan Kaş Belediyesi, iş makinesiyle çalışma yaptı. Plajın üst kısmına tuvalet, büfe, soyunma kabini ve jeneratör konuldu.

"BELEDİYE BURADA HALKA HİZMET ETMEK İÇİN BULUNUYOR"

Plajın tahrip edildiği iddialarına tepki gösteren Belediye Başkanı, "Kaş Belediyesi burada halka hizmet etmek için bulunuyor. Onun dışında herhangi bir maksadı yok, kimseye peşkeş çekmeye niyeti yok" dedi.

TAŞLAR TEMİZLENDİ

Kaş ilçesi ile Kalkan Mahallesi arasında bulunan ve dünyanın en ünlü plajlarından biri olarak gösterilen, Doğal SİT Alanı Kaputaş Plajı'na, Kaş Belediyesi tarafından yapılan çalışma kapsamında 2 gün önce vinç yardımıyla iş makinesi, büfe ve tuvalet kabiniyle jeneratör indirildi. Plajın yaklaşık 25 metre gerisindeki vadi kısmında bulunan ve yol yapım çalışmalarıyla sel sularının getirdiği taşlar, iş makinesiyle temizlenerek bir noktaya toplandı. Temizlenen noktanın üzeri düzleştirildikten sonra jeneratör ve ahşap 2 tuvalet kabini konuldu. Kumsalın bulunduğu alanın üst kısmına ise 5 taşınabilir ahşap soyunma kabiniyle büfe ünitesi yerleştirildi.

BELEDİYE BAŞKANI İNCELEMEDE BULUNDU

Kaputaş Plajı'na gelen Kaş Belediye Başkanı, incelemelerde bulundu. Çalışmalar hakkında plajdaki görevlilerden bilgi alan Kocaer, görevlilerden plajda büfe yapımında kullanılacak demir konstrüksiyonlarla dolapların kaldırılmasını istedi.

Dünyaca ünlü Kaputaş Plajı'nı belediye işletecek

"GÖZÜMÜZ GİBİ KORUYACAĞIZ"

Plajda daha önce büyük eksikliği hissedilen cankurtaranın görev yapacağını anlatan Başkan Kocaer, "Belediye Başkanlığım öncesinde buraya indim baktım. Burada çevre kirliliği vardı. Kimin ne yaptığı, ne satıldığı da belli değildi. Burada olabilecek hırsızlık gibi sıkıntılardan kimse sorumlu değildi. Denizde herhangi biri boğulsa cankurtaran yoktu. Bütün bunları dikkate aldık. Kaş Belediyesi olarak burayı kiralamayı düşündük. Kaş Belediyesi gerekli protokolleri yaptı. Bakanlık onayıyla Kaş Belediyesi'nin kontrolünde halka açık olacak şekilde belediye burayı kiralamıştır. Kaputaş'ı ne satıyoruz ne tahrip ediyoruz. Bu plajı gözümüz gibi koruyacağız" dedi.

Diğer yandan çalışmaların büyük oranda tamamlandığı plajda yerli ve yabancı tatilciler de denizin ve güneşin tadını çıkarmayı sürdürdü.

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)