Dünyanın en mutsuz pengueni
Özel Haber

Hayvanların da insanlar kadar duygu sahibi olduğu herkes tarafından bilinen bir gerçek. Ancak Japonya'daki bu penguen kadarını bu zamana kadar hiç kimse duymamıştı.

Dünyanın en mutsuz pengueni

SEVGİLİSİ TARAFINDAN TERKEDİLDİ

20 yaşındaki Grape-kun, Japonya'nın Miyaşiro kentindeki Tobu Hayvanat Bahçesi'nde yaşıyor. Grape-kun isimli yaşlı penguen, tayfun alarmı sebebiyle yuvasından alınan karton sevgilisinden ayrılınca büyük üzüntüye kapıldı.

Tayfun alarmı geçtiyse de karton sevgili geri gelmeyince tatlı hayvan depresyona girdi. Adeta "aşk acısı" ile "terkedilme" duygularını birlikte yaşayan penguen, ne yemek yiyor, ne de eskisi gibi mutlu yaşayabiliyor.

Dünyanın en mutsuz pengueni

İKİNCİ DEFA TERKEDİLDİ

Grape-kun'un yaşadığı bu acı aslında onun için bir ilk değil. Daha önce de 10 yıllık ilişki yaşadığı dişi penguen Midori'nin kendisini daha genç bir penguen için terk edilmişti.

Onu bu kadar üzen ise aradığı aşkı, Hululu adlı çizgi film karakterinin karton siluetinde bulmuş olması ve onun tarafından da terkedildiğini sanması oldu. Hayvanat bahçesi yetkilileri karton sevgili aşıkların tekrar buluşacağını, Hululu'nun yeniden kafese konulacağını açıkladı.

Dünyanın en mutsuz pengueni