Dünyayı gezdiren kitaplar: Güney Afrika Kıtanın Gökkuşağı
Özel İçerik

Güney Afrika

Dünyayı fiziksel anlamda gezmek pek tabii hepimiz için mümkün değil. Ama bir yeri gezmek için aslında illa gidip oraları görmek de şart değil. Gönül ister ki tüm dünyayı çıplak gözle bir görsek. İşte bize dünyayı oturduğumuz yerde gezdirecek seyahat kitapları da bunun için var. Tabii artık o yere gitmeye kararlıysak rehber de olabilir.

Ama hayal dünyamızda her şeyi yapmak mümkünse, diyar diyar gezinmek de mümkün. Sonuçta Jules Verne, “Balonla Beş Hafta” adını verdiği, Avrupalılar için gizemini koruyan Afrika kıtasında yapılan bir seyahati, sadece tanıştığı kişiler ve edindiği bilgilerden yola çıkarak yazmamış mıydı? Öyleyse Güney Afrika'da bir yolculuğa çıkmaya hazır mıyız?

Serdar Nazım Kölürbaşı - Güney Afrika: Kıtanın Gökkuşağı

(Serdar Nazım Kölürbaşı)

133 ÜLKE GEZEN SEYYAH

Evet, Serdar Nazım Kölürbaşı, 133 ülke gezmiş bir seyyah. Japonya: Modern Bir imparatorluğun Anatomisi adını verdiği ilk kitabından sonra şimdi de Güney Afrika’yı, Güney Afrika: Kıtanın Gökkuşağı adını verdiği kitabında anlatıyor. Bizi de yeni bir yolculuğa davet ediyor.

Tanıtım yazısında belirtildiği üzere bu kitapla dünyanın bir diğer ucunda, yaşlı Afrika kıtasında keyifli bir gezintiye çıkıyoruz. Doğal yaşamı gözlemlemek, dünyaca ünlü spor müsabakalarını takip etmek, tarihin can acıtan sayfaları arasından özgürlük mücadelelerini çekip çıkarmak ise, bu zengin coğrafyada yapabileceğiniz yüzlerce şeyden yalnızca birkaçı.Sayfaları çevirdikçe iç burkan geçmişten ilham veren özgürlük mücadelelerine, eşsiz doğasından renkli Bo-Kaap sokaklarına uzanan bir yolculuk yapacak, kitabı bitirdiğinizde bir Güney Afrika turunu tamamlamış olacağız…

Serdar Nazım Kölürbaşı - Güney Afrika: Kıtanın Gökkuşağı

GÜNEY AFRİKA: KITANIN GÖKKUŞAĞI

Güney Afrika’da on bir resmî dil konuşulduğunu, dünyanın en temiz içme suyu kaynaklarından birine sahip olduğunu, ülkedeki bitki varlığının yüzde yetmişinin dünyanın başka hiçbir yerinde bulunmadığını, dünya platin rezervinin yüzde doksana yakınının bu ülkede bulunduğunu, üç başkenti olduğunu, dünyanın ilk kalp naklinin Cape Town’da gerçekleştiğini daha önce duymuş muydunuz?

Serdar Nazım Kölürbaşı - Güney Afrika: Kıtanın Gökkuşağı

Cape Town şehrinin en keyifli yerlerinden biri hiç kuşkusuz kuşların cıvıldayıp sincapların oynaştığı Company’s Garden yani “Şirketin Bahçeleri”. Buranın tarihi 1652 yılına kadar uzanıyor.

Güney Afrika: Kıtanın Gökkuşağı

Serdar Nazım Kölürbaşı

Küsurat Yay.

S.: 176

Kitabı satın almak için tıklayınız: D&R

*

Instagram: biyografivekitap