Ece Uslu kimdir

e

9 Eylül 1974 tarihinde İzmir'de doğdu. İzmir Devlet Tiyatrosu'nda bale ve müzik sınavlarını denedi. Lise yıllarında iki sene boyunca Şahika Tekand Stüdyo Oyuncuları'na devam etti. 1988 yılında annesi ile birlikte İstanbul'a yerleşti.

Ece Uslu kimdir

Türk Koleji, Eseniş ve Evrim kolejlerinde okul yıllarını geçirirken aynı zamanda Ferhan Şensoy Nöbetçi Tiyatrosu'nda bir sene boyunca oyuncu olarak çalıştı. Yine aynı dönemlerde Başak Gürsoy mankenlik ajansına bağlı olarak beş sene boyunca fotomodellik ve reklam oyunculuğu yaptı.

KARA MELEK VE ZERDA DİZİLERİ BAŞARISINI PERÇİNLEDİ

1989 yılında “İz Peşinde” adlı dizi ile oyunculuk kariyeri başladı. 1991 yılında, Kadir İnanır'ın başrolünü oynadığı “Ah Gardaşım” filmi ile sinemaya başlamış oldu. İlk başrolünü ise 1993 yılında “Kıvılcım” adlı filmde bir üniversite öğrencisini canlandırarak Tarık Tarcan ile paylaştı. 1994 yılında “Yalancı” adlı sinema filminde Mehmet Aslantuğ ile birlikte rol aldı. 1995 yılında “Sahte Dünyalar” adlı dizide, 1996 yılında “Kara Melek”, 2000 senesinde “Üç Kadın” filminde oynadı. 2002 yılında başrolünü üstlendiği “Zerda” adlı dizide performansı ile başarısını perçinledi.

Ece Uslu kimdir Karagül, Bulutların Ötesi, Erik Zamanı, Kızım Nerede, Son Ders: Aşk ve Üniversite, Ayıp Ettik, Elveda Derken, Sırça Köşk, Üç Kadın, Ölümüne Sevdalar, Büyü, Aşkımızda Ölüm Var, Zerda, Bana Abi De, Benimle Evlenir Misin gibi bir çok dizi ve filmde rol almıştır.

KARAGÜL DİZİSİYLE  ŞU SIRALAR EKRANLARDA

Ece Uslu şu sıralar Fox TV ekranlarında yayınlanan Karagül dizisinde rol almaktadır ve Ebru karakterini canlandırmaktadır.