Edip Akbayram Silivri'de umut nöbetinde
DHA

Tutuklu gazetecilerin özgürlüklerine kavuşması için Silivri Cezaevi önünde tutulan, 'Umut Nöbeti'ni bugün yazar-sendikacı Yaşar Seyman ile İstanbul Tekel Gazete Bayileri Odası Başkanı Ferihan Karasu devraldı. Nöbetin öğlenden sonraki bölümünü ise ünlü sanatçı Edip Akbayram eşi Ayten Akbayram ile birlikte tuttu.

Edip Akbayram Silivri'de umut nöbetinde VİDEO

"BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ YOK" DEDİ

Türkiye’de basın özgürlüğüne çok yoğun baskı olduğunu belirten Edip Akbayram, “Bunun en somut örneği Can Dündar ve Erdem Gül. Bunların dışında cezaevlerinde tutulan bir sürü basın emekçisi arkadaşımız var. Bu ülkenin sanatçısı olarak bunların biran önce son bulmasını istiyorum. Çünkü bu Türkiye’nin bir ayıbıdır bence. Bütün dünyaya rezil olduk. Yargının başında bulunanların biran önce Türkiye’nin bu ayıbını kaldırmaları gerekir diye bu ‘Umut Nöbeti’nde bugün buradayım” dedi.Edip Akbayram Silivri'de umut nöbetinde

ALDIRMA GÖNÜL ŞARKISINI SÖYLEDİ

“Başımızı hiçbir zaman öne eğmedik ve hiçbir zaman da eğmeyeceğiz” diyen Akbayram, “Ben buradan tutuklu bulunan Can Dündar, Erdem Gül ve tüm tutuklu gazeteci arkadaşlarımıza moral için bir dörtlük armağan etmek isterim” diyerek ‘Adırma Gönül’ şarkısını söyledi.

Edip Akbayram Silivri'de Aldırma gönül şarkısını söyledi VİDEO

Edip Akbayram Silivri'de umut nöbetinde

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)