Edirneli tekstilci 1 saniyede kravat bağlıyor
DHA

Sebahattin Kara, Edirne'de tekstil işi yapan bir tekstilci... Ancak Kara'nın ilginç bir yeteneği var. O da mesleği gereği hızlı kravat bağlaması. Bu yetenek ise Kara'nın kısa sürede tutkusu haline geldi.

Edirneli tekstilci 1 saniyede kravat bağlıyor

2 SANİYEDEN 1 SANİYEYE İNDİRDİ

Önceleri çeşitli yöntemler deneyerek 2 saniyede kravat bağlayan Kara, bulduğu yeni yöntemle bunu 1 saniyeye indirdiğini iddia etti. Şehrin en işlek bölgesi olan Selimiye Camii bahçesinde, bulduğu yeni yöntemi vatandaşlara gösteren Kara, amacının Guinness Rekorlar Kitabı’na girmek olduğunu ifade etti.

Edirneli tekstilci 1 saniyede kravat bağlıyor

"DÜNYADA TEKİM"

Tekstil işiyle 22 yıldır uğraştığını söyleyen Kara, hızlı kravat bağlama konusunda dünyada tek olduğunu iddia etti.

Söz konusu hobiyi edinmesinin hikayesini de anlatan Kara, "Kendimi bir film setinde keşfettim. Sette milletvekili rolünde oynayanlar için çok sayıda kravatın bağlanması gerekiyordu, 'Bağlamayı bilen var mı?' dediler. O sırada biri ayağına koyduğu kravatı 1 saatte bağlamaya çalışıyordu. Ben de bağlamaya başladım, elimle bağlayıp bağlayıp atıyordum kenara. Ben bile farkında değildim. Bir baktım ki herkes ağzı açık bana bakıyor. Baktım ki bayağı hızlıymışım. Sonrasında bu yeteneğimi daha da geliştirmek istedim ve bunun üzerine yoğunlaştım. Şimdi de kimse hızıma yetişemiyor." diye konuştu.

Edirneli tekstilci 1 saniyede kravat bağlıyor

"TEK RAKİBİM KENDİM"

Önceleri 2 saniye olan kravat bağlama rekorunu, yeni bulduğu teknikle 1 saniyeye indirdiğini söyleyen Kara, "Önceden bununla ilgili rekorum 2 saniyeydi, yeni bulduğum teknikle artık bunu 1 saniyeye düşürdüm. Kendi rekorumu kendim egale ediyorum. Tek rakibim yine kendimim. Dünyanın hiçbir yerinde bana rakip olacak kimse yok. Hala çalışmalarıma da devam ediyorum daha hızlı olmak için." dedi.

"BOĞULMA RİSKİ YOK"

Bağladığı kravatlarda boğulma riskinin de olmadığını kaydeden Kara, "Olası bir kavga anı ya da arabada kaza anında bir yere sıkıştığında kravat kendiliğinden çözülür. Bağladığım bu kravat nereden çekilirse çekilsin çekenin elinde kalır, boğulma riski yoktur." şeklinde konuştu.

Edirneli tekstilci 1 saniyede kravat bağlıyor

VATANDAŞLAR İLGİYLE İZLEDİ

Kravat bağlama şovu vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi. Edirne esnaflarından Bahri Dinar, kendisinin 30 yıldır kravat kullandığını fakat bu kadar hızlı bağlayanını ilk defa gördüğünü söyledi.

"ÇOK ŞAŞIRDIK"

Dinar, "Bizim bağlamamız aşağı yukarı 5-10 dakika sürüyor. Fakat beyefendiye yolda rastladık ve gördüğümüz yöntemle şoke olduk. 1 saniyede kravat bağladı. Çok risksiz bir yöntem. Hele hele bunu okul çocuklarına da önermek gerektiğini düşünüyorum. Çünkü boğulma riski sıfır. Hemen çektiğinde çözülüp elinde kalıyor. Çok doğal ve güzel bir yöntem. İlk defa karşılaştık ve çok şaşırdık." dedi.

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)