Efkan Ala: Sapan ve silahla gösteriye katılana iki ceza

Efkan Ala: Sapan ve silahla gösteriye katılana iki ceza

Anadolu Ajansı Editör Masası'nın sorularını cevaplayan İçişleri Bakanı Efkan Ala, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. İç Güvenlik Paketi’yle ilgili eleştirileri yanıtlayan İçişleri Bakanı Efkan Ala, sapan ve silahla gösteriye katılanların iki ayrı ceza alacağını söyledi.

Bakan Ala, şöyle konuştu:

"SAPAN VE SİLAH OLURSA İKİ AYRI CEZA"

"Ateşli silahlar kanununa göre, sapan zaten suç değil. Evinde adamın sapan varsa, isterse mancınık olsun, hiç cezası yok. Ama silahın var. Ama ikisini de alır getirirse toplantıya ve kullanırsa silah gibi o zaman silaha iki ceza var, hem bulundurmaktan hem de bunu kullanmaktan, oysa buna bir ceza var, silah gibi kullanmaktan. Bu mantığı kurmuyor, kurnazlıkla o yalanı kara propagandaya dönüştürüyorlar ve zannediyorlar ki millet de buna inanacak.

DERSİNİZE ÇALIŞIP ELEŞTİRİN

Vatandaşın can ve mal güvenliğinden bahsediyoruz. Eğer eleştireceksiniz oturup çalışacaksınız. Dersinize çalışıp eleştireceksiniz. Vatandaşın can ve mal güvenliğinin söz konusu olduğu bir düzenlemede kulaktan duyma birtakım yanlış argümanlarla, yalan yanlış malumatlarla eleştirmeyeceksiniz."