Bakan Nabi Avcı öğrencilerle kar tatillerini konuştu
ensonhaber.com

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Çankaya İlkokul'unda Okul Sütü dağıtım törenine katıldı. Törenden sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Avcı, konuşmasının ardından minik öğrencilerle komik diyaloglara girdi.

Nabi Avcı'nın gündeme ilişkin açıklamalarından sonra çocuklara yönelip, "Güzel bir yarıyıl geçireceksiniz. Belki arada çok kar yağacak. Kar yağınca ne yapacağız?" diye sorması üzerine çocuklar, "Oynucaz" cevabı verdi. Bakan Avcı çocuklara tekrar "Çok çok kar yağarsa" deyince bu sefer de "Kardan adam yapacağız" cevabını aldı.

ÖĞRENCİLER HEMEN TATİL İSTEDİ

Bakan Avcı'nın daha da çok kardan bahsetmesi üzerine öğrenciler tatil istedi. Avcı, öğrencilere her karda okulları tatil edemeyeceklerini ancak çok fazla kar yağması durumunda okulları tatil edebileceklerini söyledi. Nabi Avcı'nın bu diyaloğu etraftaki gazetecileri de güldürdü.

Bakan Nabi Avcı öğrencilerle kar tatillerini konuştu

ÖNCE İNEKLERE TEŞEKKÜR EDELİM

Bir öğrencinin "Siz küçükken süt içtiniz mi?" diye sorması üzerine Avcı, şöyle konuştu: "Evet, içtim. Bu sütler için kimlere teşekkür etmemiz lazım? Önce ineklere teşekkür etmemiz lazım. Sonra hayvan üreticilerimize, mandıracılarımıza, fabrikalarda çalışan abilerimize, ablalarımıza, bu kutları yapanlara, bu kutuların içerisine bu sütleri dolduranlara, onları kolilere dolduranlara, onları kamyonlara yükleyenlere, kamyonlarla o sütleri şehirlere getirenlere, köylere götürenlere sonra depolayanlara, sonra onları bizlere getirenlere. Bakın bir kutu süt için ne kadar çok insan ve sadece insanlar da değil ne kadar çok hayvan bizim için çalışıyor. İnekler çalışıyor, ayrıca mandıralarda işleniyor makineler çalışıyor değil mi? Onun için sütün kıymetini bileceğiz çok değerli bir besin."

Bakan Nabi Avcı öğrencilerle kar tatillerini konuştu İZLE

Bakan Nabi Avcı öğrencilere karne dağıttı haberi

Bakan Nabi Avcı öğrencilerle kar tatillerini konuştu