Binali Yıldırım'ın duygusal anları
İHA

Son Başbakan Binali Yıldırım, Tuzla'da kendi adını taşıyan okulun açılışını yaptı.

Binali Yıldırım'ın çocukları tarafından yaptırılan okul, 10 bin 500 metrekare üzerine kuruldu.

OKULUN ÖZELLİKLERİ

Okulda; 4 derslik anaokulu, 24 derslik de ilkokul öğrencilerine hizmet verecek.

Okulda, çocuklar için hem kapalı spor salonu hem de ayrı olarak beden eğitimi salonu bulunurken; teknolojik altyapısı ve atölyeleri öğrencilerin uygulamalı eğitim almalarını sağlayacak.

Okulda, robotik, teknoloji ve bilim sanat atölyeleri dikkat çekerken bu atölyelerde diz üstü bilgisayarlar, 3D yazıcı ve farklı eğitim setleri bulunuyor.

Çok sayıda davetlinin katıldığı açılış töreninde konuşma yapmak üzere kürsüye çıkan Binali Yıldırım'ın kızı Bahar Büşra Köylübay, gözyaşlarına hakim olamadı, Binali Yıldırım için "İyi ki varsın" dedi.

"BİZİM İÇİN BÜYÜK MUTLULUK"

Ardından konuşmasını yapmak üzere Binali Yıldırım, kürsüye çıktı.

Konuşmasına, İdlib'de şehit olan askerlerimize Allah'tan rahmet dilerek başlayan Binali Yıldırım, “Geleceğimizin güneşi olarak gördüğümüz evlatlarımızın irfan yuvasının, yeni bir eğitim öğretim okulunun açılışını yapacağız. Bugün ara tatilden sonra ders zilinin tekrar çalındığı ilk gün. Bu vesileyle ara tatilden dönen evlatlarımıza tekrar başarılar diliyorum. Genç yavrularımızın istikbale emin adımlarla gitmeleri için böylesine güzel bir eserin, bugün eğitim öğretim camiamıza, Milli Eğitim Bakanlığımıza kazandırılmış olması bizim için büyük mutluluk.

Binali Yıldırım'ın duygusal anları

BARAKALARDA ÇOCUKLARI EĞİTMEYE ÇALIŞIRDI

Eşim öğretmen Semiha Hanım, ilk öğretmenlik yıllarında İstanbul’da ismi olan, kendisi olmayan bir okulda yavrularımızı eğitmek için ne büyük fedakarlıklar, gayretler gösterdiğine şahit birisiyim. Barakalarda çocuklarımızı eğitmeye çalışırdı. Gecenin karanlığında yola çıkar, akşama kadar vaktini benden çok onlarla geçirirdi.

Binali Yıldırım'ın duygusal anları

O GÜNLERİ YAŞAMIŞ BİRİ OLARAK....

Dolayısıyla o günleri yaşamış birisi olarak bugün bu imkanlara sahip böyle bir eserin yavrularımız için yapılmış olması, bunda da bizim ailemizin, evlatlarımızın katkısı olması bizim hayalimizin gerçeğe dönüşmesidir.” dedi.

Binali Yıldırım'ın duygusal anları

TÜRKİYE EĞİTİMDE NEREDEN NEREYE GELDİ

Binali Yıldırım, konuşmasına şöyle devam etti; "Türkiye’de eğitimin, nereden nereye geldiğini birkaç rakamla ifade etmek istiyorum. 2003 yılında yaklaşık 13 milyon 500 bin öğrenci vardı. İlkokul, orta öğretim. Bu örgün öğretim. 2019-2020 eğitim öğretim yılına geldiğimizde bu sayı kabaca 18 milyona ulaştı. Geçen sene 18 milyon 10 bindi, bu sene 19 milyon 960 bin civarında. Derslik sayımızda önemli oranda artış var. Yüzde 40’ın üzerinde bir artış. Derslik sayımız 367 bin 145 idi. Şu anda ulaştığımız derslik sayısı 789 bin 424. Yani iki katından daha fazla. Öğretmen sayımız 2003’de 552 bin 719, şu anda 1 milyon 153 bin 986. Burada da iki kattan fazla artış var. Öğretmen başına öğrenci sayısı ilkokulda 28’di, 18’e düştü, ortaokulda 18’di, 11’e düştü. Türkiye genelinde olaya baktığımızda Türkiye gerek derslik başına öğrenci sayısı gerekse öğretmen başına öğrenci sayısı bakımından uluslararası ölçülere göre tamam.” dedi.

Binali Yıldırım'ın duygusal anları

İLK DERS SEMİHA YILDIRIM'DAN

Okulda ilk dersi, Binali Yıldırım’ın eşi Semiha Yıldırım verdi.

DUYGUSAL ANLAR

Semiha Yıldırım, öğretmenlik yaptığı yıllarda tayini çıktığı okulda fiziki zorluklarını anlatırken duygusal anlar yaşandı.

BİNALİ YILDIRIM'IN GÖZYAŞLARI

Semiha Yıldırım "Şu anda açılışını yaptığımız okul hayalimdi." deyince Binali Yıldırım, gözyaşlarına hakim olamadı.

Semiha Yıldırım’ın sesi titrerken, Binali Yıldırım da duygusal anlar yaşadı.

Binali Yıldırım'ın duygusal anları

Binali Yıldırım okul açılışında gözyaşı döktü VİDEO

Binali Yıldırım'ın duygusal anları

Binali Yıldırım'ın çocukları okul yaptırdı VİDEO

Binali Yıldırım'ın duygusal anları

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)